Pénteken 11 óráig mindenki célba ért a Kékszalagon

A kedvező irányból és többnyire jól fujó szélben aránylag könnyű és nagyon gyors versenyt futott a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj mezőnye, hiszen pénteken 11 óráig az utolsó csapat is befutott a balatonfüredi célba. Vagyis azok közül akik beneveztek, majd elrajtoltak és nem akadt technikai gondjuk , a leglassabb is teljesítette 26 órán belül a 155 kilométeres távot.

Az abszolút sorrendet tartalmazó eredménylista letölthető a cikk mellékletéből.

A verseny előtti nap viharai és a várható erős szél a szokásos mezőnyből nagyjából száz cspatnak vette el a kedvét a részvételtől. 481-en adták le a nevezésüket, de közülük is meggondolta magát néhány csapat. A versenyt kisebb-nagyobb technikai hibák miatt is feladta néhány csapat, így végül 375 hajó teljesítette a pályát.

Fomtos információ, hogy a 48. Kékszalag Erste World Nagydíj díjkiosztó ünnepsége 18.00 órakor nem a Gyógy-téren, hanem a „görög faluban", a Sundance rendezvénysátorban lesz. A változás oka, a várhatan zuhogó eső. Így méltóbb körülményeket tudunk teremteni az ünnepléshez. Természetesen az „utcabál" is itt lesz. Várunk mindenkit – idén is a Cool Miners zenél majd!

Fotó: Szántó Áron


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: