Parádés futamok, visszahívott rajtok után jó eredmények jöttek Anconából

Anconában rendezték meg a Laser 4.7 hajóosztály idei első Europa Kupa-versenyét, amelyről a magyar gyerekek kiváló eredményekkel jöttek el.

Kis-Kapin Karina (BYC) két parádés futammal a 106 fős mezőny 19. helyén zárta az anconai laseres versenyt, ami a lányok között az előkelő 5. helyet jelentette számára. Bagonyi Bálint (THE-YKA) összetettben a kiemelkedőnek mondható 22. helyet szerezte meg, Vida Róza (BYC) összetettben a 25. lett, saját korosztályában (U16 lány) pedig nyerni is tudott - többek között ezekkel az eredményekkel tért haza Anconából, a Laser hajóosztály idei első Európa Kupa-versenyéről a magyar csapat. A futamokon Magyarországot a 4.7 osztályban 3 egyesület (MVM, THE-YKA, BYC) kilenc versenyzője képviselte. “Összességében remekül szerepeltek ezen a rangos versenyen, még ha ez többeknél a végeredményben nem is feltétlenül látszik. A többiek is remek futameredményekkel jelezték, többre képesek, mint amit a végeredmény mutat” - számolt be a versenyről Csomai József, a BYC edzője.

Az anconai versenyen - amely az Európa-bajnokság előtti utolsó versenylehetőség volt- melegben és remek szélben vitorlázhattak a gyerekek. Csomai József elmondta azt is: “A négynapos versenyt 8 futamra tervezték, de az első két nap kedvezőtlen időjárási viszonyai miatt csak négy futamot sikerült rendezni. A körülmények a harmadik napon sem voltak ideálisak, mindhárom futam teljesen más irányú szélben zajlott. Reggel nyugati 3-6 csomós szélben vitorlázott a csapat, kora délután keleti 10-13 csomóban, majd késő délután délkeleti 12-15 csomós szélben fejezték be a napot. A rendezőket is megzavarta ez a helyzet, emiatt rengeteg időt töltöttünk várakozással a vízen, ha pedig versenyeztünk is akkor a nem túl ideális rajtvonal miatt rengeteg rajtot hívtak vissza. Ennek több versenyzőnk is áldozatul esett”.

Az érintett versenyzők most a görögországi Patrasban a Laser 4.7 Európa Bajnokságon versenyeznek, remélhető, hogy ott is sikeres eredményeket érnek el.

A részletes eredmények a csatolt dokumentumban találhatóak.

Kép: Csomai József (BYC)


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: