Parádés eredmények a magyar 29er-versenyzőktől

A 29er kilencfordulós versenysorozatában az eddigi versenyek alapján a kiemelkedő, harmadik helyen áll a Jeney Máté - DeJonghe Arthur kettős és a többiek is előkelő pozícióban vannak a ranglistán. 

A világszerte legdinamikusabban fejlődő ifjúsági osztály, az 29er legnagyobb versenysorozata az EuroCup. A kilenc forduló során Európa különböző országaiba látogatnak el a versenyzők, majd ősszel, a Garda-tavi döntő után alakul majd ki a végeredmény. Idén eddig két fordulóra került sor és az eddigi összesített állás alapján 152 egység közül a bravúros harmadik helyen áll a Spartacus Vitorlás Egyletben (SVE) versenyző Jeney Máté-De Jonghe Arthur kettős, akik a Hunsail.hu-nak beszéltek a kihívásokról.

Jeney Máté azt mondta, hogy a Helsinikben tartandó Európa-bajnokságon szeretnének a legjobb 20 között végezni, illetve, ha sikerül kvalifikálniuk magukat a texasi ISAF ifjúsági világbajnokságra, szeretnének ott is jól teljesíteni. Arthur De Jonghe pedig hozzátette, számukra most az a legfontosabb, hogy minél több napot töltsenek el a vízen. “Sokat kell még fejlődnünk a workumi EuroCup-fordulóig. Rövid távon a fő célunk, hogy ott jól menjünk” - fogalmazott Arthur De Jonge.

A kiváló eredményekben nagy szerepe van a válogatott edzőjének, Goszleth Marcellnek, aki a Hunsail.hu-nak azt mondta: “A srácok remekül kezdték a versenyszezont. Az egész csapat olyan vitorlázást mutatott az eddigi két  Eurocupon, amit ellenfeleink is elismernek. Erre egyfelől büszkék vagyunk, másfelől tisztában vagyunk az ezzel járó felelősséggel és feladatokkal. Idén egy igen nívós programot állítottunk össze, melynek két csúcspontja a júliusi világbajnokság lesz az Egyesült Államokban, illetve augusztusban Helsinkiben az Európa-bajnokság. Célunk mindkét versenyen a tavalyi jó eredményeket is jóval túlszárnyalni.”

A hazai 29er-csapat többi tagjának sem lehet oka a panaszra, az EuroCup-sorozat 152 egységből álló mezőnyében igen előkelő pozíciókból várják a folytatást:

  • 3. hely: Jeney Máté- De Jonghe Arthur (SVE)
  • 11. hely: Kocsis Bálint - Pavlik András (SVE)
  • 14. hely: Lászlófy Levente - Arányi Barna (SVE)
  • 19. hely: Lászlófy Ábel - Petrányi Botond (SVE)

Képek: MedSailing / Laura Carrau 


Csatolt képek:

Támogatóink: