Optimistesek Nápolyban - Trofeo Campobasso

Az Optimistesek idei első megmérettetése január 6-7-én Nápolyban volt a Trofeo Campobasso Optimist versenyen. 5 versenyzőből álló, meghívott magyar különítmény utazott Olaszországba, Török Péter válogatott edző vezetésével. Hosszú, 16 órás autókázás után érkeztek meg a Vezúv mellé, ahol gyors szerelés és vízre szállás következett. Napos időben, 8-10 csomós szélben ismerkedtek a helyszínnel, majd nevezés és nagy alvás következett. Természetesen a jól megérdemelt olasz pizza elfogyasztása után.

A verseny első napján zord idő fogadta a csapatot, 4 fok és 20+ csomós szél. A serdülők nem is mehettek vízre, de az ifiknek 2 futamot is rendeztek. Itt Nagy Bendegúz teljesített a legjobban a magyar csapatból, 15. és 18. helyeket szerezte meg a 100 fős mezőnyben, ezzel a lista 17. helyén várta folytatást. A folytatásban még keményebb időt jósoltak.

Nápolyba is megérkezett a tél! Zord időjárási körülmények nehezítették az opésok második napi két futamát. A juniorok mezőnyében Jeney Máté volt a legeredményesebb 7. és 5. helyével. A tegnapi futamból történt visszalépést követően (bóját érintett és nem csinált büntetőt), ma szárnyalt a 20-25 csomós szélben! Testvére Kristóf a serdülők futamát megnyerte! Nagy Bendegúz kiegyensúlyozottan, szépen versenyzett. Verebély Nándi is jól teljesít a nemzetközi mezőnyben. Borda Leventének a szél sok volt, de ez nem csorbítja kiemelkedő tehetségét!

Összetett végeredményben a magyarok helyezései:

Serdülők - 43 induló, 3 futam:

11. Jeney Kristóf

Ifik - 95 induló, 6 futam egy kiesővel:

17. Nagy Bendegúz
34. Jeney Máté
39. Verebély Nándor
50. Borda Levente

Teljes eredménylisták a mellékletben.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: