Optimist EB válogató

Regata za pokal Burje

  1. május 29-30. Isola (SLO)

 

 

Az Optimist válogatott, kiegészülve két feltörekvő fiatallal és a Laser 4.7-es Vadnai Benjaminnal Szlovéniában versenyezett a hétvégén. A regatta az optimisteseknek az utolsó válogató volt a júliusi lengyelországi Európa-bajnokságra, így számukra fontos volt a versenyen elért helyezés.

 

Pénteken kellemes 5-6 csomós szélben tudtak edzeni a résztvevők. A szombati, első versenynapon napsütésben, 7-8 csomós szélben a Lasernek 3, az Optimistnek 2 futamot rendeztek. Sajnos vasárnapra elromlott az idő, a változó irányú szélben egyetlen futamra sem került sor, így az előző napi eredmények alapján alakult ki a végeredmény.

 

A hat fiú és négy lány alkotta magyar optimistes csapat minden tagja jó teljesítményt nyújtott. A válogatott fiúk abszolút rangsor 2., 3., és a 4., a lányok legjobbja - Korchmáros Sára - 16. helyezése, de a feltörekvő fiatalok Tenke Áron(35.),Galgóczy Tamás(40.) eredménye is ezt igazolja.

 

Vadnai Benjamin egyetlen magyarként teljesítette az előzetes elvárásokat és nyerte a Laser 4.7-t.

 

Az optimist válogató végeredménye a fiúknál nem, de a lányoknál nagy harc árán dőlt el. A 2009. év végi ranglista, a portorozi húsvéti verseny, a Kereked Kupa és a Regata za pokal Burje versenyeken elért eredmény alapján -az előzetes kiírás alapján -négy fiú (Vadnai Jonatán(BYC), Gyapjas Balázs(BYC), Péch Lóránt(RIVE), Gyapjas Zsombor(BYC) és két lányversenyző (Előházi Dorottya(RIVE), Cséby Hanna Flóra(KJAVSE) nyert részvételi jogot az Optimist Európabajnokságra.

 

Végeredmények:

http://www.jadralniklub-burja.si/si/regate/napovednik-regat/2010/pokal-burje-2010.html

 

Támogatóink: