be light Optimist OB: Trükkök trükkök hátán

A második napon is három futamot vitorláztak a gyerekek az Optimist bajnokságon Tihanyban. Összetettben Nagy Bendegúz vezet az ausztrál Blake WIlson és Bányai Attila előtt.

Sokkal inkább trükkös, semmint kifújt szél várt a be light Optimist bajnokság szereplőire a verseny második napján. A körülmények alapvetően nem különböztek az első napi paraméterektől, csak éppen minden kábé fele akkora volt, mint hétfőn. Az irány szinte ugyanaz volt, a pálya is rövidebb volt, szél ereje mindenképpen visszavett – no, de sokkal nagyobbakat lengett, mint egy nappal korábban. Az amúgy megmaradó észak-északkeleti trendben.

Három futamot azért a folyamatosan gyengüléssel fenyegető szélben is sikerült megrendezni, s bár voltak jelentős változások, újraosztásokkal nem kellett megküzdenie a mezőnyöknek. Több rajtot is csak sokadszorra sikerült – jellemzően fekete zászlóval – elengedni, sőt volt, amikor a rajteljárásban kellett halasztást jeleznie a rendező csapatnak.

Mindezzel együtt korrekt futamokat zárt a mezőny, így a nyolcra tervezett selejtező futamok kötül hat már „zsebben van”.

A részletes eredménylista letölthető a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: