Olympic Regatta Tihanyban

Szparis győzelem 470-esben, 25 év után futamgyőzelemmel visszatérés Finnben

Változatos szelekben rendezte a Tihanyi Hajós Egylet immár hagyományos kishajós ranglista versenyét, az Olympic Regattát. A 9 futamosra tervezett versenyen végül 6 futamot teljesített a négy hajóosztály (470-es, Finn és Laser Radial, illetve 4.7) 39 egysége.

Pénteken mintegy 3 órás, vízen várakozás után gyenge, 7-8 csomós forgolódó délnyugati szélben 2, egyes osztályok számára rövidített futam fért bele a délutánba.

A szombati versenynap aztán kárpótolta a versenyzőket az előző napi feszültségekért: a nyugati medencében gyönyörű 11-16 csomós északi-északnyugati szélben (a legnagyobb befújás 22 csomós volt), szikrázó napsütésben 4 futamot teljesített a mezőny az alaposan megnyújtott trapézpályán.

Vasárnap aztán az előrejelzéseknek megfelelően gyenge (3,5-5,5 csomós), erősen lyukas északkeleti-keleti széllel indult a nap, ami később sem változott, a így a rendezőség 13 órakor véget vetett a parton várakozásnak.

A jellemzően junior korú 470-es mezőnyben a Sparis Bihary-testvérek nyertek azonos pontszámmal a Kereked versenyzői, Hubert Péter és Kiska László előtt.

A Finn osztályban a masters Huszár Géza lett az első, mögötte a junior Haidekker Elemér, majd egy nagy visszatérő, a közel 25 évet kihagyó masters Berecz Botond (futamgyőzelemmel) a harmadik.

A Laser osztályok helyezésein az YKA-THE versenyzői osztoztak.

A végeredmények letölthetők a mellékletből.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: