Nincs szelük az Ötveneseknek

Két napja zajlik Balatonfűzfőn az Ötvenes Cirkálók flottabajnoksága, ám a széllel egyelőre nincs szerencséjük, mindössze egy rövidített túrafutam eredménye ad sorrendet.

fújtMindössze hat hajó nevezett, többen is az utolsó pillanatban mondták le a részvételt, van aki betegség miatt.

A csütörtök reggeli kormányos értekezleten a kormányosok nmegszavazták, hogy Dániel Gábor főrendező 22 csomos átlagos szél felett ne rendezzen versenyt. Az időjárás jelentést figyelve ennek a korlátozásnak nincs nagy esélye idén. Sokkal inkább az hogy mi legyen a minimális szélerő melyre  idén Dani javaslatát elfogadva a 4 csomos érték került elfogadásra.

Sajnos az első napon nem lett még annyi szél sem, amennyi egy rajtra ekég legyen. Vízi és parti halasztás után délután ötkor zárult a terméktlen versenynap.

Pénteken is igen gyenge szél fújt. A kiírt 10 órai rajtidőpontra kifutott a mezőny 5 tagja mivel a Kárpát kormnyosát ért baleset (a fejét beverte a kikötőben)  miatt ők a kikötőben maradtak.

Az első rajtot követően az igen gyenge keletiben a mezőny az első bójáig ért amikor teljesen el állt a szél. Amikor kilátástalanná vált a verseny befejezése Dani úgy döntött, hogy félbeszakítja a futamot.

Hosszas várakozás után a verseny vezetése úgy határozott hogy ebben a bizonytalan szélnben inkább a túrafutamot indítja. A pálya Fűzfő Kenese oda vissza. A gyenge helyenként leálló keleti-délkeleti-déli szélben a hajók igen lassan értek a kenesei pályajelhez ahol a rövidítésnek megfelelően befuttatás várta a versenyzőket. A sorrend Indián, CirusIII, Fortuna.

A hivatalos eredmény a mellékletben.

 A közelgő zivatarra való tekintettel parti halasztás következett. A megfáradt versenyzők a Fűzfő Marina kikötőben frissültek fel. A zivtar nem hozott versenyzésre alkalmas szélviszonyokat ezért a következő futam tervezett időpontja szombaton 10 00.

 


Csatolt képek:

Támogatóink: