Nehéz napon van túl Berecz Zsombor!

Nem volt könnyű napja Berecz Zsombornak, aki a Finn hajóosztály 5. futamában a hatodik helyen végzett, a hatodik futam végén pedig a 7. helyen érkezett a célba.  Küzdeni tudását bizonyítja, hogy a nap első futamában a tizedik helyen ért az első kreuz végén a bójához és a hátszélben sajnos még egy pozíciót veszített, de a második kreuz után már hetedikként fordult és végül hatodik lett ebben a futamban. Remek formáját bizonyítva a brit Scott Giles nyerte ezt a futamot, aki harmadik futamgyőzelmét aratta.

A nap második, a verseny 6. futama is hasonlóan alakult az előzőhöz képest, ráadásul több szempontból is. Berecz Zsombor ugyanis ismét sokat tudott előre lépni, mert a 13. helyen ért az első bójához, majd folyamatosan nyerve a pozíciókat végül hetedikként ért célba. A fájóbb hasonlóság az ötödik futamhoz képest, hogy a hatodikat is a brit vetélytárs (Scott Giles) nyerte, aki négy futamgyőzelmével összetettben is az élre ugrott.

Hat futam alapján, Berecz Zsombor a harmadik helyen áll, de továbbra is szoros az élmezőny. A brit Scott 13 pontos, a spanyol Cardona Mendez Joannak 14 pontja van, Berecz Zsombor neve mellett pedig 21 pont van.

A Finn mezőny számára most egy pihenőnap következik, de pénteken a 9. és 10. futamot rendezik majd Érdi Máriának és Vadnai Benjaminnak.

Fotó: Cserta Gábor

Támogatóink: