Négy hétvége a Balaton körül - indul a Kékszalag Roadshow

A szárazföldön is bemutatkozik Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenye. Az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői idén megrendezik a Kékszalag Roadshow-t, amelynek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a Kékszalaggal - akár vitorláznak, akár nem. 

Fontos célként tűzték ki az 50. Kékszalag Erste Nagydíj szervezői, hogy minél több emberhez eljusson a jubileumi esemény híre és azok is megismerjék a Balaton és a vitorlázás ünnepeként ismert Kékszalagot, akik nem vitorláznak. Lényeges cél az is, hogy a versenyen indulók száma, a rekordnak számító 600 hajó fölé emelkedjen. Illetve kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a hajósok és a verseny biztonságára. Ennek érdekében a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) együttműködő partnereivel közösen szervezi meg a Kékszalag Roadshow-t a Balaton körül, így Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő vitorlásversenye a szárazföldön is bemutatkozik.

A Kékszalag Roadshow-ra négy hétvégén keresztül öt helyszínen kerül sor a tó körül. Az egyes állomásokon a kikötők további programokkal, különleges ajánlatokkal várják majd a látogatókat. A környező kikötőkből, de akár a Balaton bármelyik pontjáról, hajóval is érkezhetnek az érdeklődők, vendéghelyek a legtöbb helyszínen rendelkezésre állnak! 

Kiállítás, kihívások, előnevezés, tesztvezetés

A rendezvénysorozat keretében az érdeklődők megismerkedhetnek többek között a Kékszalag történetével egy mini kiállítás keretében, de sokat megtudhatnak a vitorlázásról is. A Kékszalag Roadshow állomásain kiderül az is, milyen kihívásokkal szembesülnek a vitorlázók a több mint 150 kilométeres verseny során és hogyan kell felkészülni azokra. Információkat kaphatnak a Kékszalag Roadshow állomásain azok is, akik bizonytalanok vagy ritkán indulnak vitorlásversenyeken. A szóban forgó helyszíneken lehetőség lesz előnevezésre is, amellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a vitorlázók részvételét a jubileumi versenyen. 

Idén azok is indulhatnak a versenyen, akik nem vitorláznak vagy épp nincs csapatuk, amellyel elinduljanak. Ráadásul nem is akármilyen hajókkal mehetnek körbe a Balatonon! A 11 legprofibb hajóra az Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázatának keretében  lehet felkerülni, a részletekről pedig a Kékszalag Roadshow-n az Erste információs pultjánál lehet érdeklődni. A helyszínre látogatók találkozhatnak az új Audi A6-os és A7-es modellekkel is, utóbbival egy rövid tesztvezetésre is lehetőség lesz. A Kékszalag Roadshow állomásain regisztráló érdeklődők között pedig egy egész hétvégére szóló Audi A6-ossal való tesztvezetést sorsolnak ki. A Generali Biztosító jóvoltából lehetőség lesz a helyszínen hajóbiztosítást kötni, és a biztosításokról informálódni. 

A Kékszalag Roadshow-állomásokon ott lesz a Magyar Tenger: Minden, ami nekünk a Balaton - Radio Show is, egész nap érdekes beszélgetések és zene várja majd a közönséget.

A Kékszalag Roadshow helyszínei és kikötői: 

  • Június 23-24. – Balatonlelle, BL YachtClub A Kékszalag Roadshow Balatonlellei állomásán a BL Yacht Clubban a családokat is várják! Június 24-én vasárnap 10:30-11:30 között MintaPinty Zenekar koncertje indítja a napot, emellett egész nap játékok, kézműves foglalkozás (hajóépítés) és bolond bringák várják a látogatókat! 
  • Június 30. – Keszthely, Keszthelyi Yacht Kikötő
  • Július 1. – Balatonfüred, Vitorlás tér
  • Július 7-8. – Alsóörs, Alsóörs MarinaAlsóörsön a Balatoni Hajózási Zrt. szervezésében a Bahart Regatta is várja a hajósokat. A versenyek rendezését a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja. A sorozat pedig kiváló lehetőség azok számára is a Kékszalagra történő felkészüléshez, akik nem járnak gyakran versenyekre.
  • Július 14-15. – Balatonkenese, Balatonfői Yacht Club

A programokat és információkat folyamatosan frissítjük az egyes állomások Facebook-esemény oldalainhttps://www.facebook.com/pg/akekszalag/events/?ref=page_internal

Erste Bank „Higgymagadban és legyél ott” pályázat: http://www.erstehiggymagadban.hu/

Várjuk szeretettel a Kékszalag Roadshow állomásain és július 26-án a rajtvonalon!

Fotók: Szántó Áron - Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek:

Támogatóink: