Négy futam az MVM Flottabajnokság keddi napján!

A Laser Radial hajóosztályban továbbra is a papírforma érvényesül az MVM Flottabajnokságon. Érdi Mária az első versenynapi két futamgyőzelem után kedden megnyerte ugyanis mind a négy futamot, így magabiztosan vezet. Orbán Botond Máté (MVM SE) várja a második és Kovács Attila (MVM SE) a harmadik helyről a záró napi futamokat. A balatonfüredi verseny második napján változatos szélben ült hajóba a mezőny.

Hosszú volt a nap, de örülök, hogy itthon versenyezhetek. Az utóbbi években a balatonfüredi flottabajnokságon a külföldi edzőtáborok, illetve a versenyek miatt nem tudtam indulni. Lassan körvonalazódik az idei nemzetközi programom is, ha a körülmények engedik. Tervezek nemzetközi edzőtábort és versenyt is, és októberben jöhet az Európa-bajnokság. Persze, addig még sok feladat áll előttem. Többek között az MVM Flottabajnokság utolsó napja!” – összegzett Érdi Mária, aki az MVM Zrt. támogatásával készül a jövő évi olimpiai játékokra.

 A Laser Radial hajóosztályban versenyző Érdi Mária az elmúlt esztendőben zsinórban hetedszer lett az év legjobb női vitorlázója Magyarországon.

Laser Standard osztályban a második napon három futamgyőzelmet is arató Vőneky Ákos (BYC) áll az élen, Szakasits György (MVM SE) és Zink Leon Miklós (BYC) előtt.  Laser 4.7-ben Verebély Mátyás (SVE) vezet Nagy Bendegúz (BYC) és Szokody Olivér (BYC) áll jelenleg dobogós helyen.

Eredmények:

https://mvmse.hu/storage/custom-competitions/pdf/docs/b196e779-7fff-4c27-a5a4-a3212df27fdd.pdf

Támogatóink: