Náray Vilmos nemzetközi versenybíró lett

Újabb nemzetközi minősítésű versenybíróval gazdagodott a magyar vitorlázás. Náray Vilmos 2018-ban kapta meg a World Sailing elismerését. 

„Szakmailag nagyon fontosnak tartom, hogy a szabályokról ne csak az óvási szobákban essék szó, hanem azokat minél nagyobb mélységben megismerjék a versenyzők, hiszen ez az ő érdekük” - többek között ezzel kommentálta a kinevezését Náray Vilmos vitorlázó és versenybíró. Náray Vilmos 1973-ban kezdett vitorlázni Agárdon, a Velencei-tavi Vízi Sportiskola „arany nemzedékének” tagjaként. Első komolyabb eredményét a legelső magyar optimistbajnokságon szerezte, ahol harmadik lett. A későbbiekben Cadetben, 420-assal - válogatott is volt - és 470-essel vitorlázott, rövid ideig a Star versenyzésbe is belekóstolt az egykori MTK-ban, Balatonfüreden. 2005-ben lett a Magyar Dragon Szövetség titkára, 2011-ben elnöke, és nevéhez fűződik két Dragon Európa-bajnokság megszervezése a Balatonon, 2010-ben és 2018-ban. A magyar osztályszövetség vezetőjeként évről-évre képviseli a magyar flottát a Nemzetközi Dragon Szövetség közgyűlésein. (Náray Vilmos kinevezéséről a csatolt dokumentumban vagy itt olvashat részletesen.) 

Náray Vilmos a Freyja nevű Dragonon, verseny közben - Fotó: © Elena Razina 

Näray Vilmos kinevezése előtt néhány nappal is sikert könyvelhetett el a magyar vitorlázás: a World Sailing ugyanis Böröcz Bence versenybírót választotta - a két minősített csoport egyikének - a vezető versenybírók csoportjának tagjává két évre. (Böröcz Bence kinevezéséről szóló anyag itt található., a nemrég rendezett versenybíró-tanfolyamról beszámoló cikk pedig itt.)


Csatolt fájlok:

Támogatóink: