Napsütés, eső, hideg és 30 csomós nyomások a Majthényi Emlékversenyen

Idén 132 hajó nevezett a Majthényi Emlékversenyen Agárdon a THE-Yka rendezésében., a legtöbben, 72-en az Optimistesek voltak , de a Laser 4.7-es mezőny is csaknem harminc hajóból állt.

Az első napon még inkább több, mint kevesebb napsütésben futott a Majthényi Emlékverseny első három futama Agárdon, szombaton azonban már alig több mint 10 fokban, ám gyengébb szélben és végig esőben sikerült rendezni két menetet, majd vasárnap a helyenként 30 csomóban egyet sem. Majthényi Zsombor főrendező kimaxolta a pénteki körülményeket: a 9-12 csomós északnyugatiban három korrekt futamot teljesítettek a Laser 4.7, Radial és Standard, valamint az Optimist osztályok mezőnyei. A szél persze forgott, voltak benne itt-ott kihagyások, de a versenyzők és a rendezők sem panaszkodtak.

Szombaton rövid halasztás után szállt vízre a mezőny az északkeletről induló és fokozatosan keletre, sőt időnként délkeletre is lengő szélben és a hol erősebb, hol gyengébb esőben. A gyenge, időnként 5 csomó alá is eső szél két futamra volt elég, meg persze a 9-11 fokos hőmérséklet sem ösztökélte különösebben a rendezőséget az aznapi harmadik futam megrendezésére. Vasárnap pedig vízre sem szállta a mezőny a már reggel 9 tájban 23-26 csomóval dudáló szélben, amelyben 30 csomós nyomásokat is mértek a pályán tájékozódó rendezők. Így fél egykor a díjkiosztóval zárult az idén 5 futamos Majthényi Zsombor Emlékverseny.

Az öt futam alapján kialakult végeredmény szerint a Laser osztályokat a hazaiak uralták, mind a 4.7-ben (Bagonyi Bálint), mind a Radialban (ifj. Majthényi Zsombor) a THE-YKA versenyzője győzött, s a Radial dobogón csak ők (Virág Balázs ésKotsis Lóránt) álltak. Az Optimist mezőny első két helyén Szparis versenyzők - Héder Benedek Barna és Tóth Attila - végeztek, a harmadik pedig Demjén Olivér, a BYC versenyzője lett. Héder Benedek Barna a serdülők versenyét is megnyerte, ebben a korosztályban a Kis-Szölgyémi Soma, a Kereked és Simó András, a THE-YKA versenyzői követték.

A részletes eredményeket a csatolt fájlokban lehet nézni: Optimist, Laser.

A ranglistaversenyek és azok szervezőinek értékelése évek óta felmerülő igény mind a szakemberek és tisztségviselők, mind a versenyzők részéről. 2019-ben a szakmai értékelést az MVSz elnökégének döntése alapján kialakított értékelési mátrix szerint a szakbizottságok és a titkárság végzi.A versenyzők visszajelzés szintén nagyon fontos számunkra, ezért készítettük el az alábbi linken elérhető kérdőívet, melyet a versenyek beszámolója alatt teszünk közzé, illetve e-mailben megküldjük az adott versenyre benevezett kormányosok számára. A szezon végeztével a nagyhajós-, versenyrendező-, és versenybíró bizottságokkal a visszajelzések alapján, összefoglaló értékelést készítünk, melyben a versenyek és a szervező egyesületek is rangsorolásra kerülnek.

Kérjük, hogy a kérdőív kitöltésével Te is segítsd versenyrendszerünk fejlesztését!

Szöveg és fotó: THE-YKA


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: