Kicsiknek is indul az évad - felpörög a Nádas Kupa

Jövő szombaton május 12-én a Balatoni Ifjúsági Évadnyitóval veszi kezdetét a T-Systems által támogatott 2018. évi Nádas Kupa gyerekverseny-sorozat, amely idén 6 versenyből áll.  Sorozatunk kiemelt támogatója a T-Systems.

Balatoni Évadnyitót 1935 óta vitorlabontó ünnepséggel és a Balaton megkoszorúzásával ünnepeli a hajós társadalom. Ehhez a hagyományhoz kívánnak visszatérni az ifjúsági vitorlázóink, akik a reggel 10 órás balatonfüredi évadnyitó és Balaton koszorúzási ceremónia után 12 órakor a pályaversenyen mérik össze tudásukat - OP, RS Feva és 420-as hajóosztályokban - Csopakon, a balatonfüredi nagyhajós évadnyitó versennyel párhuzamosan. 

Az Évadnyitó a gyerekek számára egyben a Havas Nádas Kupa - kombinált sí- és vitorlásverseny - vitorlázó versenyszáma lesz, amely a március 24-i eplényi sífutamokmak a folytatása. (A 2-2 sí- és vitorlásfutamból egy futam ejthető. A sífutamokon közel 40 gyerek állt a rajthoz.) A Nádas Kupa Sorozat célja, hogy elősegítse a kezdő szintű, utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe és a helyi régiónként szervezett kisversenyekkel hozzájáruljon a hazai klubbázisok szélesebb körű fejlődéséhez, akár alapja lehessen későbbiekben a zónaválogatottaknak is, valamint a természet szeretetére nevelje az ifjúságot. 

A 2018. évi Nádas Kupa Sorozat állomásai a következők:

A Nádas Kupa-sorozat egyébként 2016-ban az Újonc Kupával indult, és 2017-ben 5 versenyen közel 150 gyerek indult több mint 10 hazai klubból, akik közül 2018-ban az első ranglistaszintű OP versenyen (Majthényi Emlékverseny, Agárd) többen is az első 25 helyezett között szerepeltek.  A versenyen az első éves OP-s versenyzők zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indulnak a fehérszalagos másodéves, és a piros szalagos válogató versenyeken is indult versenyzőkkel. A nyár folyamán fröcsi Op-val és külön belső kispályán csatlakoznak, a még nem leigazolt haladó táboros versenyzők. Az Optimist hajóosztály mellett a Nádas Kupa RS FEVA és 420-as osztályokban nyújt tanuló terepet a kezdő versenyzőknek.

Támogatóink: