Melges 24 VB: Kapaszkodás felfelé

Lesz ám ugrás előre, ha jön a kieső!

Az FGF Sailing Team - Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takàcsy Kristóf, Takàcsy Levente, Buza Bence - a mai három futammal a 12. helyig kúszott fel az összetett listán a Melges 24 világbajnokság második napján Helsinkiben. Futameredményeik az első napi 2. és BFD után: 9., 12., 3.

Mivel a pontjaikba még mindig beleszámít az első napi 60 pontos BFD, ha kiesőt is számolnak majd (hat futam után) akkor jelentőset ugorhatnak előre összetettben az 59 hajós világbajnoki listán.

Kevésbé sikerült jól ez a második nap Csoltó Ákoséknak. 20., 23. és 43. helyeikkel az összetettben 26. helyen állnak. De az, ahogy a verseny első napján, az első futamon 3. helyen tudtak célba érni, és több korábbi versenyen mutatott teljesítményük is  bizonyítja, hogy a reális helyük sokkal előrébb van, bármilyen erős is egy ilyen világbajnoki mezőny.

Gyökeresen megváltozott az időjárás Helsinkinél a Melges 24 világbajnokságon. Az első napi gyengeszeles, kellemetlen nap után a keddre egyenletes, kifújt 15 csomós szél érkezett. Az egyenletességet pedig nem csak a szél képviselte, hanem a mindhárom futamot megnyerő olasz Carlo Fraccasoli vezette hajó, akik mindhárom futamon győztek, és ezzel az élre álltak a címvédő amerikai Bruce Ayres csapata elé.

Összetett eredmény 5 futam után ITT


Csatolt képek:

Támogatóink: