Melges 24 EB: Bakóczy Robiék a 7. helyen

17 nemzet 54 hajója versenyez Franciaországban Hyéres vízein a Melges 24 Európa-bajnokságon, amely egyben a Melges 24 European Sailing Series vagyis az Európa Kupa sorozat egyik eseménye is.

Hat futamon van túl a mezőny és három rsztvevő magyar csapat közül nagyszerű vitorlázással, egyenletesen jó teljesítménnyel a 7. helyen áll a Bakóczy Róbert vezette FGF Sailing Team. A földvári Szpariból érkezett Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristof, Buza Bence alkotta csapat futameredményei: 2., 13., 4., 10., 11.., 8.

Eredménylista: http://www.coych.org/upload/Melges24_Overall_6races.htm

Rajtuk kívül még két magyar egység vitorlázik az Európa-bajnokságon. Jeleneg Bujáky Attiláék (HÓD) a 32., Csoltó Ákos (Seven Five Nine) a 37. helyen állnak az összetett listán.

A hétfői misztrálban három erősszeles futamra került sor, amit kedden mérsékelt és gyengülő keletiben futottak követtek. A verseny 12 futamosra tervezett, naponta maximum hárommal, és egyelőre a szél lehetővé tette, hogy a rendezők tartsák ezt a menetrendet. Hat futam utan már kiesővel számítják az eredményeket.

Fotó: Pierrick Contin


Csatolt képek:

Támogatóink: