Magyarok az élen a füredi Rooster Devoti One Gold Cupon

Élménydús, fürdőzésekkel teli két napon vannak túl a Gold Cup versenyzői. Megérkeztek, megkezdődött… vasárnapig tart a Devoti One hajóosztály világbajnoksága Balatonfüreden, a Magyar D-One Vitorlás Sportegyesület és a Balatonfüredi Yacht Club közös rendezésében.

A 4 napos regattán 5 ország 20 versenyzője harcol a világbajnoki címekért. A versenyzők között 5 magyarnak is drukkolhatunk, többek között a regnáló Európa-bajnoknak, Tomai Balázsnak, és az Európa-bajnoki 3. helyezett Szamódy Tamásnak.  A magyarokon kívül angol, cseh, lengyel és osztrák versenyzők állnak a rajtvonalhoz.

Az első versenynapon a reggeli nevezést és megnyitót követően a 11 órára tervezett rajt halasztással kezdődött. A különösen változó szélviszonyok több hajót is parton maradásra kényszerítettek, többen jobbnak látták a BYC erkélyről figyelni a versenytársak harcát az elemekkel.

Az első 50 perces futamban a rajtvonalhoz álló 16 egységből 9 hajónak sikerült limitidőn belül befutnia a sokszor 20 csomós, pöffös szélben. A rendezőknek sok munkája akadt a hajók mentésével kapcsolatban.

A második futamot hosszabb várakozás előzte meg, azonban a 18-20 csomóra erősödő szél tovább tizedelte a mezőnyt: 14 induló hajóból 13 hajónak lett érvényes eredménye a 45 perces futam során.

A világbajnokság második napján a reggeli erő szél miatt 1 órás halasztással indult a verseny. Délben a teljes mezőny rajthoz állt, és 13-16 csomós, forgolódó szélben 50 perc alatt teljesítették a futamot.

A pénteki első futamban ezúttal a tavalyi EB bajnok, Tomai Balázs utasított maga mögé mindenkit, a második helyen az angol Chris Sallis érkezett, míg a harmadik helyen Szamódy Tamás végzett.

A második futamra a 335 fokra forduló, 12-13 csomós szélben 19 csomós ráfújások nehezítették a versenyzők és a rendezőség helyzetét. A futamot 18 egység teljesítette. Ezúttal is remekelt Tomai Balázs és Szamódy Tamás, akik az élen egymást követve szelték át a célvonalat. Harmadik lett a brit  Martin Browne.

Szombaton a rendezőség 11 órai kezdéssel 3 futam lebonyolítását tervezi. Izgalmas napnak nézünk elébe…

EREDMÉNY itt érhető el:

 D-One eredmeny 4 futam utan vagy pdf fájlban letölthető a mellékletből

Fotók ITT találhatóak.

Fotók: Farkas Dávid


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: