Máshogy alakult

Szél hiányában elmaradtak a futamok a balatonfüredi Dragon Európa-bajnokság első - hétfői - versenynapján. Kedd jöhet a folytatás. 

A vasárnapi hivatalos megnyitó után hétfőn volt a több mint 150 éves Balatonfüredi Yacht Clubban (BYC) megrendezett Dragon Európa-bajnokság első versenynapja. A rajtot 11-re írták ki a rendezők, az 57 csapatos mezőny kihajózott, ám a szél még a 4-5 csomót sem érte el, így nem indultak el. 

A vitorlázók egy darabig még vízen vártak arra, hogy magához térjen a szél, hiába. Ezért a verseny főrendezője, a szlovén Bojan Gale úgy döntött, hogy másnapra - keddre - halasztja az első futam rajtját. A szélhiány miatt a hétfői versenynap egy részét a parton töltötték a dragonosok, boroztak, magyaros ételeket fogyasztottak. 

Világhírű versenyzők a mezőnyben

A balatonfüredi Dragon Európa-bajnokságon 57 hajón 15 ország közel 180 versenyzője indul, köztük többszörös olimpiai bajnok, America’s Cup-győztes, világ- és Európa-bajnok vitorlázók. A rendezők összesen nyolc futamot terveznek péntekig, és a jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint változatos szélviszonyok várnak a versenyzőkre, gyenge szélre, zivatarokra és viharokra egyaránt lehet majd számítani.

Az Európa-bajnokság ünnepélyes megnyitóján Bóka István, Balatonfüred polgármestere közölte: „Az évad vitorláseseményei közül kettő áll igazán közel a szívünkhöz: a Dragon Európa-bajnokság és az idén 50. kiadását megérő Kékszalag”. A Nemzetközi Dragon Szövetség elnöke, Vaszilij Szenatorov pedig azt mondta: „Biztosak vagyunk benne, hogy a város és a Balaton nagyszerű otthona lesz ennek a hagyományos vitorlás viadalnak". 

További információk a Magyar Dragon Szövetség sajtóanyagában, amely itt olvasható.

A Dragon Európa-bajnokság honlapja: www.dragoneuropeans2018.hu

Közösségi média: https://www.facebook.com/dragoneuropeanshungary
e-mail: hello@dragoneuropeans2018.hu

A Dragon Európa-bajnokság támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Marinepool, Novofer Zrt., Dell EMC, Quantum Sails, Homola Pincészet, Szt. Donát Pincészet, Kreinbacher Birtok, Öregtanya, Hotel Silverine, Balatoni Hajózási Zrt., Live PR, SailingBooks.hu valamint Hungária Yacht Club és Magyar Vitorlás Szövetség. 

Fotók:  © Mag Andrea/Magyar Dragon Szövetség


Csatolt képek:

Támogatóink: