Marketing - mindenkinek hasznosan

Példamutatóan hasznos marketingstratégiát épít a Flaar hajóépítő vállalkozás. Versenyek szervezésével népszerűsítik hajótípusukat, és ezzel még a kistavak vitorlázásának fejlődését is segítik.

Május elején találkoztak a hazai kistavakon működő vitorlás egyesületek vezetői és a Magyar Vitorlás Szövetség képviselői, hogy megvitassák, miként működhetnek együtt a Balatonon kívüli vízterületek vitorlázásának fellendítése terén. Az együttműködések elindulásának egyik ékes példája lesz a holnap, június 20-án szombaton megrendezésre kerülő I. Tisza-tó Sail Regatta, SARUD – Az Élményfaluszervezésében, ahol Kalóz csata, OP program és számos színes program várja majd a látogatókat, melynek célja hogy megismertesse és népszerűsítse vitorlázást a Tisza Tóra látogatók és ott élők körében.

A kezdeményezésben elsőként lett az MVSZ partnere a Flaar Kft, melynek Flaar 18 modellje kifejezetten alkalmas, sportos hajó a hazai kisebb tavakon is. A 18-ast tavaly már Orfűn kipróbálták, most a Tisza Tó következik! Az I. Tisza Tó Sail Regatta programjai között Flaar 18 páros versenyre és Faar 18 tesztvitorlázásra is sor kerül.

A Flaar Kft., mint hazánk egyik leginnovatívabb hajógyártójaként, fontosnak tartja a vitorlázás népszerűsítését a fiatalok körében a Balatonon kívül is. A fiatal csapat azonban nem csak ilyen téren evezett új vizekre. 

Megszokhattuk, hogy a vitorlás versenyeket egyesületek vagy az MVSz szervezi. A Flaar Kft. felismerte, hogy termékeik hagyományos reklámozása mellett sokkal pozítívabb üzenetet hordoz, sokkal jobb benyomást tehet a vitorlázókra, ha a hajóik népszerűsítését mindenkinek hasznos és kellemes kezdeményezésekkel ötvözik, amelyekbe más hajótípusokat, osztályokat is bevonnak. Hasonló módon rajtuk kívül még a T-Jolle működik Zamárdi környéki jollés programjaikkal. . 

A tavaly először megrendezett Flaar 18 flottaverseny mellett idén még további hárommal bővül paletta, így összesen 4 Flaar rendezésű megmérettetés szerepel az MVSZ versenynaptárban. Ebből három, némi rést betöltve a hazai versenykínálatban, 4 kezes verseny!

Időrendi sorrendben a 2015-ös Flaar versenyek sorát a Go West! Kupa nyitotta, Tihany-Keszthely vonalon június 12-én, a Keszthely- Kenese Szóló előtti napon. A versenyen 24 hajó állt rajtvonalhoz köztük a másnapi verseny éllovasai is, mint például a Nelson (Flaar 8mPro), a Kolibri (Flaar26), az Innov8, az Ulim8, Code 8-as hajók, de ott volt a versenyzők között a Pauger26 Narvál is, továbbá a teljesség igénye nélkül, Nautic-ok, Scholtz32, 11mOD, X35 is szerepelt a listában.

A részletes eredmény itt található, a verseny képgalériája pedig ezen a LINKEN tekinthető meg.

A Go WEST! Kupát követően, július 11-12-én Flaar 18-as csapatok mérik majd össze tudásukat Tihanyban, a THE előtti vizeken, egy 2 napos pályaverseny keretében a Flaar 18 Flottabajnokságon.

A Sor ősszel folytatódik. A Flaar Kupa egy keleti medence kerülő négykezes verseny lesz, balatonfüredi rajttal és befutóval 2015. szeptember 19-én, nem titkoltan bemelegítő versenynek is szánva a TBS nagydíjra, mely egy héttel később rajtol. A versenyre YS I, YS II, YS III hajóosztályok és Flaar 18-asok nevezhetnek.

A Flaar Kupát követően nem ér véget a kihívás a Flaar 18-as csapatok számára, mert még egy négykezes flottaverseny is vár rájuk másnap, szeptember 20-án, a Balatonfüredi hajógyári kikötő előtti vizeken.

Teljesítmény, versenyszellem, fejlődés – ezek mentén hívják rajtvonalhoz a vitorlázókat 2015-ben a Flaar versenyeire!

 

További információk és versenykiírások:

http://flaar.eu/index.php/magyar/esemenyek/

Kapcsolattartó: Krisch János, janos.krisch@flaar.eu; +36-70-386-2355

Támogatóink: