Vadnai Jonatán most az U21 Európa-bajnokságon vezet

Splitben második napja zajlik már a vízen is az olimpiai Laser osztályok U21 Európa-bajnokság, amelyen a nemrég befejeződött kieli világbajnoksághoz hasonlóan most is Vadnai Jonatán az egyetlen magyar versenyző. A női Laser Radial ezőnyben nincs magyar induló.

A verseny 12 futamosra tervezett, lehetőleg 6 döntő futammal és előtte minimum 4 selejtező futammal. A 81 hajós mezőny két csoportban versenyez. Az utolsó versenynap augusztus 27. szombat.

Hétfőn 20-25 csomós, vagyis Beaufort 5-6-os szélben egy futamot tudtak megrendezni, amelyben a friss U21 világbajnok Vadnai Joni második helyen ért célba a maga csoportjában. A második napon az erős bóráan halasztással indult a nap, majd a hétfőihez hasonló szélben újabb két futamot vitorlázott a mezőny.  Ezekben Vadnai Jonatán helyezései: 3., 2.
Így összetettben három futam után ő áll az élen 7 ponttal.A tavalyi EUrópa- és világbajnok  spanyol Joel Rodriguezzel ott folytatják, ahol Kielben a világbajnokságon abbahagyták. Joel 4., 1., 3. helyeivel egy ponttal áll Joni mögött. Ezúttal egyelőre még nem csak kettejük párviadala a verseny, hiszen a spanyol Cardona csoportjában két futamot is nyerve egy ponttal követi őket, illetve hasonlóan tíz pontos a dán Patrick Dopping.

Eredménylista a mellékletben.

A verseny honlapja: http://eurolaseru21.com/

A Facebookon: https://www.facebook.com/EuroLaserU21/


Csatolt fájlok:

Támogatóink: