Laser standard junior Európa-bajnokság

Szinte azonos időben zajlik a skóciai laser radiál ifjúsági világbajnoksággal a laser standard junior Európa-bajnokság Gdyniában, melyre 26 ország 124 versenyzője adta le nevezését, hogy két korcsoportban, U19 és U21 megmérkőzzön egymással az érmekért.

Kellemes nyárias időjárás, közepes szél jellemezte az első nap időjárását, amikor két futam került lebonyolításra. Mindkét futamon a török Cozen Cem szerezte meg a győzelmet csoportjában, ám a második nap már nem sikerült ennyire jól számára, s egy 24. és 15. helyezésének köszönhetően visszaesett a 4. helyre. A lista élére az angol Mon Eifion ugrott előre, aki a második nap futamain utasított mindenkit maga mögé. A második helyen a horvát Jurisic Filip, míg a harmadikon a holland Haakman Jochen-Bart várja a folytatást. 
Hazánkat egyetlen fiatal, Bakóczy Róbert képviseli, aki az első nap után a 47. helyen állt egy 29. és egy 21. helyezésének köszönhetően, ám a második nap utolsó futama gyengébben sikerült számára, így visszaesett az 59. helyezésre a 124 főt számláló mezőnyben.
További információ a verseny honlapján olvasható:
 E.B.

Támogatóink: