Laser Európa Kupa - Wolfgangsee

Szokatlanul kis létszámú mezőny gyűlt össze a Laser Európa Kupa 7. fordulóján.

A 14 fordulóból álló versenysorozat  7.  versenyén kis létszámú mezőnyök álltak rajthoz mind a három hajóosztályban. Legkevesebben a laser 4.7 osztályban neveztek a regattára, itt csak 20 hajó versenyzett, s standardban is csupán 32 hajó gyűlt össze. Legnépesebb létszámmal a laser radiál mezőny rendelkezett, ahol 50 fiatal tette próbára tudását.


Hazánkat radiálban három, laser 4.7-ben pedig egyetlen versenyző, Hirschler Ludovika képviselte, aki az összesített lista 5. helyén végzett a lebonyolított három futam során, mellyel megszerezte a női győzelmet. Laser radiálban legeredményesebben Hegedűs Fanni szerepelt, aki az összesített 12. helyezésével bronz érmet szerzett a női mezőnyben. Mátyás Viktor egy korai rajtja és még egy gyengébb futama miatt a lista 24. helyezéséig jutott, - hiába szelte át harmadik helyen a célvonalat az utolsó futamon - így azonos ponttal zárta a versenyt Korchmáros Kristóffal.


A regattán végig nagyon gyenge, instabil szél fújt, ami kevés futam lebonyolítását tette lehetővé, s azok is igen nehézkesen zajlottak le. Ludovika és Fanni eredménye azonban szépen cseng, ami kárpótol bennünket a kis létszám és kevés futamszám miatt is.

 

Laser radiál eredmények:
http://www.uyc-wolfgangsee.at/regatten/2010/erg_laserEC_radial.htm

 

Laser 4.7 eredmények:
http://www.uyc-wolfgangsee.at/regatten/2010/erg_laserEC_4p7.htm

 

EB – MVSZ   OÉB/UB

 

Támogatóink: