Laser Európa Kupa - Torbole

Vadnai Benjamin 4. lett 233 hajóból a torbolei Európa Kupa versenyen és több magyar is jól szerepelt.

Állítólag a valaha volt legnagyobb Laser verseny zajlott a hétvégén csütörtöktől vasárnapig a Garda-tavi Torbolénél. A Laser Európa Kupa aktuális fordulóján három osztályban 34 országból 557 versenyző állt rajthoz. 

Radialban és 4.7-ben EB szintű, vagy annal erősebb mezőny jött össze (Tunéziai, argentín és brazil versenyzők is érkeztek), és az "alig" 110 hajót felvonultató olimpiai Standard mezőny is nagyon erős volt.
A mezőnyök alapvetően két pályán versenyeztek. A 4.7-esek Torbole előtt a keleti part közelében, míg a másik két osztály Riva felé a nyugati sziklák közelében. A megelehetősen párás időben délelőtt nem fújt a szokásos északi szél, de sokak várakozása ellenére délben, délután így is mi
ndig feltámadt a menetrend szerinti déli szél és 15 csomó körülire erősödött. Csak a hetedik futamban volt gyengébb valamivel. 
A 4.7-esek pályáján Torbolénál első nap elmaradt futam, de másnap bepótolták, így mindhárom osztály 8-8 futamot teljesített. 
A versenyen népes magyar csapat szerepelt. A három osztályban t izenkét fiú és öt lány összesen tizenheten képviselték a magyar vitorlázást.
Vadnai Benjamin Európa-bajnokhoz méltóan küzdött 233 ellenfelével és nyolc futam után negyedik lett, egyetlen ponttal lemaradva a másodiktól és a harmadiktól, illetve a győztestől is mindössze hárommal.
Az olimpiai Laser Standard osztályban bíztató Bakóczy Róbert 26. helyre elegendő teljesítménye, illetve a hatodik futamban csoportjában futamgyőzelmet elérő Tomai Balázs 30. helye.
Laser Radiálban Mátyás Viktor a 14. helyen végzett és ezzel 200 ellenfelet utasított maga mögé. Ő az ötödik futamban futott elsőnek célba.
Torbole EC 2011
Torbole EC 2011
Torbole EC 2011
Torbole EC 2011
Torbole EC 2011

Támogatóink: