Laser Európa Kupa – magyar győzelem született több kategóriában is

Élénk északi szélben, csodás napsütésben, ám hűvös időben három kitűnő futamot sikerült lebonyolítani a Laser Európa Kupa záró napján Balatonfüreden.

 

Vasárnap igazi remek vitorlázó idő ajándékozta meg a Laser Európa Kupa mezőnyét Balatonfüreden. A kezdeti 6-8 csomós északias szél a futamok alatt 16-18 csomóra erősödött, így kitűnő három záró futamot tudott lebonyolítani a rendezőség. A verseny ideje alatt minden típusú időjárással, így szélcsenddel és szemerkélő esővel, gyenge és közepes keleti széllel, majd végül élénk északival ismerkedhettek  meg azon kilenc ország versenyzői, akik ellátogattak a 14 fordulóból álló Európa Kupa versenysorozat kilencedik állomását képező balatonfüredi regattára.


Magyarország az idei évben csatlakozott a versenysorozathoz, s bátran elmondhatjuk, hogy sikeres versenyt zárhattunk, remek rendezéssel, kiváló futamokkal, s reméljük, hogy jövőre még többen látogatnak el hazánkba.Természetesen az sem hátrány, s örömmel töltheti el szívünket, hogy versenyzőink remek eredményekkel zárták a regattát, mely a versenysorozatban elfoglalt összetett helyezésükön is sokat lendít. Több kategóriában is magyar győzelem született. Laser standardben Bakóczy Róbert állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg ugyanezen hajóosztály U21 korosztály győzelmét is ő szerezte meg. Laser radiál U17 korcsoport győztese Bathó Péter lett, míg a női győzelmet Hegedűs Fanni szerezte meg. Laser 4.7-ben az összetett és a korosztályos győzelmeket is hazai versenyzők szerezték meg. Vadnai Benji magabiztosan végzett az összesített lista élén, s szerezte meg az U16 korosztály aranyérmét. Huszka Matyi az U18 korcsoport győztese lett, míg az U16 női kategóriában Haidekker Zita állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A számos érem és kupa mellet két különdíj is kiosztásra került, melyet a két olimpiai osztály, azaz a laser standard és laser radiál női győztesei, Bakóczy Róbert és Hegedűs Fanni vehetett át, ám a verseny egyetlen indulója sem térhetett haza üres kézzel, hiszen a rendezőség minden indulót megajándékozott egy-egy, a helyszínen róla készült remek vitorlás fotóval, melyet Mag Andrea készített.


A Laser Európa Kupa versenye remek debütálást mondhat magáénak, melyet remélhetően a résztvevők hírül visznek a nagyvilágba, s jövőre még több versenyző látogat el a regattára.

 


Eredmények:


http://www.byc.hu/system/files/Laser%20EC%20v%C3%A9geredm%C3%A9ny.pdf

 

Mag Andrea fotói megtekinthetőek az alábbi honlapon:
http://www.byc.hu/galeria/lasereuropakupa

 

EB  -  MVSZ  OÉB/UB

 

 

 

 

Támogatóink: