Laser Európa Kupa - Koper

Március 08-10. között került megrendezésre a szlovéniai Koperban a 2013-as szezon első Európa Kupája, amelyen népes magyar mezőny indult. A versenyen összesen 228 laser állt rajthoz: 39 Standard, 76 Radial és 72 fős 4.7-es mezőny.

A három napos versenyből két nap reményteli várakozással telt, míg a harmadik napon sikerült futamot rendezni: a standard-eseknek kettő, míg a másik két hajóosztály számára 1-1 futam került lebonyolításra.   
   
Pál Gaszton beszámolója:

Az idei év Laser Európa Kupa sorozatának első állomása volt a koperi verseny. A szél sajnos a három napos verseny kezdetére teljesen leállt, így az első két nap ugyan a versenyrendezőség bizakodva kivitte a mezőnyt a pályára, de érvényes futamot egyik hajóosztály számára sem sikerült lebonyolítani. 

A harmadik és egyben a verseny befejező napján viszont 5-6 csomó erősségű, dél-nyugati szél fogadta a mezőnyt. Aszél erőssége fokozatosan csökkent a nap folyamán, de így is sikerült minden osztályban befejezni az első futamot, illetve a Laser Standard mezőny a második futamát is sikeresen teljesítette.

A Standard mezőnyben a hazai indulók közül Hunfalvy Péter (Ponton Klub) szerepelt a legeredményesebben és a 23. helyen fejezte be a versenyt. 
A Laser Radial  verseny végeredményét is meghatározó futamon Vadnai Benjamin (BYC) nyert. 
A 98 fős mezőny közel negyede korai rajtos volt, amibe sajnos a hazai versenyzők többsége is beleesett. 
 Laser 4.7 osztályban Vadnai Jonatán (BYC) végzett az élen a 80 fős mezőnyben, Pandur Petra (FVSZ) pedig 21. helyével az Európa Kupa 3. helyezettjének járó díjat söpörte be az U16-os korosztály női kategóriájában. 

Gratulálunk a versenyzőknek a szép teljesítményhez!

Támogatóink: