LáriFári Regatta - Az idei első élménynap Tihanyban

A múlt hétvégi vitorlás események sorában ismét szerepelt egy karitatív élmény regatta a LáriFári Alapítvány, a Tihanyi Hajós Egylet és a Magyar Vitorlás Szövetség jóvoltából. Ezúttal a rendőr- és tűzoltó árva gyermekek, valamint hátrányos helyzetű, nevelőszülőknél élő gyermekek kóstolhattak bele a vitorlázás szépségeibe. A LáriFári Alapítvány 2013. óta szervezi a rendőr- és tűzoltó árva gyermekek és hozzátartozóik élményterápiás célú vitorlás programját, ezzel támogatva a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrök és tűzoltók családját.
A szombati regatta helyszínét és a programot segítő hajók jelentős részét a Tihanyi Hajós Egylet biztosította. A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni a Tabu, Tramontana, Zephir, Lisa, Gaviota, Bimbi 3, Corsica, Signorina, Plathypus és a Válóok nevű hajóknak és kormányosaiknak a részvételt és a karitatív vitorlázás támogatását.

A következő karitatív eseményre július 29-én Balatonföldváron kerül sor, méghozzá az Asso 99 hajóosztály nemzetközi versenye és országos bajnoksága fog karitatív színeket ölteni.

Zárójelben küldött - de onnan kikívánkozó - megjegyzés a beszámolót író fő szervező Dr. Hosszú Adrienntől: "Itt zárójelben szeretném megjegyezni, hogy ez az első alkalom, amikor egy hajóosztály kapitánya kereste meg az alapítványt azzal, hogy a bajnokságukat karitatív futammal is kiegészítenék. Én úgy érzem 5 év karitatív vitorláztatás után, hogy ez nagy dolog..."

Fotó: Kincs fotó - Illés Kincső Boriska


Csatolt képek:

Támogatóink: