Közeleg a szezon egyik "legfontosabb" versenye - a kalászi riviérán

A hétvégén rendezi a Spari, illetve Forintos Róbert a kishajós évadzárót, idén harmincadszor rajtol a Trafik Kupa a kalászi riviérán.

"Harminckét év telt el azóta,hogy első alkalommal optimist vitorlákat bontottunk az Omszki-tó partján, 1987-ben rendeztük az első Trafik Kupát (ne számoljatok két év kimaradt…)" - derül ki az idén harmincadik verseny beharangózójából. A november 10-én rajtoló XXX. Trafik Kupára a pár éve felújított charter flotta mellett a hagyományokhoz híven forralt borral, teával, rétessel és jó hangulattal várja a verseny szellemi és fizikai atyja, kitalálója, megszervezője, lebonyolítója, a szparis sztáros Forintos Róbert, meg persze a csapata a vitorlázókat a Budakalásztól keletre elterülő vízterületen. A verseny normál (vagy nem😊) olimpiai pályán, kieséses alapon folyik. Az indulók létszámától függően előfutamokat, középfutamokat és döntőt teljesítenek a mezőnyök. Induló hajóosztály az Optimist, a hajóbeosztás sorsolással történik.

A Trafik Kupa a szélsőségek versenye, 2016-ban például 20 csomó feletti szélben futottek kemény futamokat a rajthoz állók, de 2011-ben 0 csomó alatti szélben evezős verseny döntőt a kupa győzteséről. A szentendrei autópálya, a bevásárlócentrum és a budakalászi bevezető út határoltaően  versenypályán mindig trükkös szelek fújnak, a befutó előtt p még pár méterre is teljesen nyílt a verseny, azaz bármi megtörténhet és az ellenkezője is. Jellemzően minden évben akad fürdőző, azaz olyan versenyző, néző, szervező, aki beleesik a vízbe vagy elsüllyed alatta a sporteszköz (bár amióta a Nivea által szponzorált charter flottával vágat a mezőny ez utóbbi jelenség ritkaságszámba megy, mitagadás a korábbi, saját hajópark nagyobb kockázatokat rejtett:).

Archív felvétel a 2011-es "fizikai" versenyről

Nevezés reggel 10-tól 11-ig a Wakeboard centrum előtt (megközelítés az Auchan - régen Cora - parkolója felől), a nevezési díj: 1 jó „Forint”, de tekintettel az előző napi Márton-napi liba kivégzésekre, a későn jövők sem maradnak le semmiről. . Aki elektronikusan „nevez” annak 50 fillérre mérsékelik a nevezési díját! Az első selejtező futam rajtját a tervek szerint 11:30-kor jelzi Béci kürtje. A versenyen a mentőmellény természetesen kötelező és szigorú súlylimetet kell betartani, amit keményen ellenőriz a rendezőség. E szerint ha az induló versenyző súlya nem éri el a 60 kilogrammot (lesz mérlegelés),  úgy az indulónak kell keresnie egy versenyzőtársat (apu, anyu, nagyapi, nagymami, barát, barátnő 😊), hajóegységenként tehát a versenyzők minimum súlya 60 kg kell, hogy legyen, amit a versenyrendezőség nagyon szigorúan ellenőriz.

A díjkiosztó a futamok után (de előtte a hajókat össze kell pakolni!) délután fél 5-5 körül, a Wakeboard Centrum nyitott bárjánál lesz.

Díjazás: 

I. hely: érem és vándorkupa

I.-III. hely: érem

I.-X. hely: értékes és praktikus nyeremények

Versenyrendező: Forintos Róbert

Zsűri: Erdélyi Béla

Versenyorvos: Dr. Sulyok András

Szponzor: Trafik és egyéb Co. Ltd. Inc. stb...

tavalyi versenyről itt olvashat beszámolót és nézhet galériát.


Csatolt képek:

Támogatóink: