Tihanykerülő a DIGI Sport közvetítésével

Tihanykerülő DIGI Sport közvetítéssel!

Ma 10 óra 30 perckor 211 hajó rajtol a balatonfüredi Koloska kikötő előtti vízterületről az évad utolsó jelentős MVSz rendezésű nagyhajós eseménye a 2016. évi Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny Generali Nagydíj. A nagyhajósoknak lesz még ezután is nagy regattájuk, október első két napján a TVSK Szüreti Regatta.

A versenyről folyamatos közvetítés lesz a DIGI Sport csatornáin. A tervezett közvetítési rend, amely természetesen módosulhat az eseményekhez igazodva:

- 10:15- DIGI Sport 1, Rajt előtt beszélgetés, rajtprocedúra
- 12:30- DIGI Sport 1, bejelentkezés a vízről
- 12:50- DIGI Sport 2, bejelentkezés a vízről
- 15:00- DIGI Sport 3, bejelentkezés a vízről
- 16:35- DIGI Sport 1, célba érkezés.

A versenyre 211 hajó nevezett. A nevezési lista pdf fájlban letölthető a mellékletből.

2012-ben Király Zsolt csapata győzött a Sponsor Wanteden vitorlázva. Abban az évben Assók érkeztek utánuk, Detre Szabolcs és Fekete Gábor kormányzásával. 191 hajó versenyzett

2013-ban 169 hajó nevezett és újra Király Zsolték győztek ezúttal már a Rafficával, de ismét két Assót előzve, amelyeket Majthényi Szabolcs, illetve Fazekas György kormányoztak.

2014-ben a Principessa ért elsőként a célba Nánási Balázs csapatával a fedélzeten 3 óra 52 perc vitorlázás után. Mindössze öt perccel lemaradva a Liberától Czittel Lajosék követték őket a Siroccóval, majd Paksi Álmos kormányzásával a 100% nevű Asso futott be.

2015-ben ismételt a Principessa és legyőzte a többtestű hajókat is, ezúttal Kaiser Kristóf kormányzásával. Tavaly 195 hajó rajtolt a Fésziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny - Genarali Nagydíjon, ám a gyenge szélben18 óráig, a limitidő lejártáig közülük csak 140-en tudták teljesíteni a pályát. A Kaiser Kristóf vezette Principessa Libera mögött második helyen, egy perc hátránnyal a Cellum Decision 35-ös ért célba Litkey Farkas kormányzásával, akit további katamaránok, a Rapidophen (Váradi Szabó János) és a Black Jack (Nagy R. Attila) követtek a célban. Mögöttük a Lisa lett az ötödik Büki Gábor kormányzásával, míg a klasszikusnak tartott hajók közül a 6. helyen célba futó Lillafüred (dr. Gál András Levente) bizonyult a leggyorsabbnak. 

A Félsziget-herülő: Az egyik legnépszerűbb, látványos őszi vitorlás verseny a Tihanyi Félsziget-kerülő, 150-200 nagyhajó részvételével. A rajt és a cél Balatonfüreden van, a legtávolabbi bója a Bázsai-Öbölben, a Tihanyi Félsziget nyugati oldalán, illetve a cél előtt még meg kell kerülni egy pályajelet a füredi Hajógyári-Öbölben is.  Tehát a versenyen a mezőny oda-vissza végig vitorlázik a tihanyi partok mentén, kétszer is áthajózva a Tihanyi-szoroson, keresztezve a Szántód-Tihany komp útvonalát. Így ez a regatta mindvégig közelről nyomon követhető Tihany legszebb részeiről, illetve a reggel fél tizenegyes rajt, és kora délután a hajók célba érkezése a balatonfüredi mólóról.


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: