Berecz Zsombor futam-győzelemmel tért vissza

 Nem akárhogy tért vissza a nemzetközi élmezőnybe Berecz Zsombor: futamot nyert a Kieler Wochén. Vadnai Benjamin ugyancsak behúzott egy futamgyőzelmet. Voltak emellett még más sikerek is a németországi versenyen.

A korábban világkupa-fordulónak számító németországi Kieler Woche ezúttal nem szerepelt a világkupa programjában, a nagy hagyományokkal bíró versenyen két olimpiai osztályban - a finn dinghyben és a Laser Standardben - három magyar egység szállt vízre.

Sikeresen tért vissza a nemzetközi élmezőnybe a finnes Berecz Zsombor kéztöréssel járó biciklibalesetéből felépülve. A 69 egységet számláló, rendkívül erős mezőnyben - a finnes élversenyzők közül csak a riói bajnok Giles Scott és a Marseille-ben, az idei világkupadöntőn győztes brazil Jorge Zarif hiányzik - Berecz Zsombor megnyerte a harmadik futamot, előtte futott egy 8. helyet is, a többi helyezése 16. és 28. között szóródott. Így hat futamot követően a 11. helyen tartózkodik. A finnes mezőny elején két új-zélandi és két brit versenyző áll. Vezet az új-zélandi Maloney, a brit Wright előtt, majd Junior következi, negyedik pedig a brit Cornish. 


A másik férfi egyszemélyes - szintén olimpiai - hajóosztály, a Laser Standard mezőnyében Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán állt rajthoz. Vadnai Benjamin rögtön a selejtező első futamában győzőtt, majd a negyedikben 5. lett, az aranycsoportban pedig 11. és 7. helyekkel kezdte a döntőt. Ezzel hat futam után a 11. helyen áll a 118 fős mezőnyben. Testvére Jonatán a selejtezők során a 16 és a 23. helyek között vitorlázott, a döntőben nagyjából ugyanitt, s ezzel összetettben a 28. helyen tartózkodik - természetesen ugyancsak az aranycsoportban.

Sikerek más hajóosztályokban is

A Kieler Woche programjában az olimpiai osztályok versenyei előtt egy csomó, az olimpián nem szereplő, illetve utánpótlás-hajóosztálynak is rendeznek versenyeket. Ezek közül a volt olimpiai osztály Repülő hollandiban a a sokszoros világ- és Európa-bajnok Majthényi-Domokos kettős a 3. helyen végzett.

A 29er utánpótlás-hajóosztályban a Jeney Máté-De Jonghe Artúr a  bravúros 14. helyet szerezte meg 114 hajó között. Mégpedig úgy, hogy a selejtezőben 4., 6. és 8. helyeket is szereztek. A döntőben pedig az utolsó előtti futamban a második helyen értek célba. Következő magyarként a Kocsis Bálint-Pavlik András duó 31. lett. A többi magyar egység közül Ralovich Dávid-Badar Bence az 57.; Lászlófy Levente - Arányi Barna a 68.; Lászlófy Ábel - Petrányi Botond a 70.; Bartis Hajnalka - Kassai Márkó a 72.; Mészely Botond- Kis Kapin Károly a 101.; Fodor Ákos - Seres Dániel pedig a 111. helyen végzett összetettben.  

Fotók: © Bogee Tóth - Berecz Zsombor Facebook-oldala  (A kép nem a Kieler Wochén készült) / Vadnai Benjamin Facebook- és Instagram-oldala / Az alsó galériában szereplő képek csak szerkesztőségi használatra engedélyezettek, közösségimédia-felületeken nem publikálhatóak. Forrás: © Christian Beeck - segel-bilder.de 

 


Csatolt képek:

Támogatóink: