Kezdődik a Dragon osztály balatoni versenyszezonja

A jól sikerült áprilisi Dragon Klinika után a május 21-22-i HYC Kupával megkezdődik a Dragon osztály idei balatoni versenyszezonja, amely június 1-5 között a Tihanyi Hajós Egylet rendezte Országos Bajnoksággal éri el csúcspontját. A hajók egy része külföldi versenyekkel és edzéssel készült, néhányan pedig közösen próbálták meg visszanyerni az ősz óta elfeledett ismereteket az Alsóörsön rendezett Dragon Klinikán.

Az osztály két év múlva Balatonfüreden Európa-bajnokságot rendez, ezért idén a szokásosnál jelentősebb aktivitásra lehet számítani. „Az idei versenyek 50 százalékkal már beleszámítanak az Európa-bajnoki kvalifikációba is, úgyhogy érdemes minél több versenyen elindulni és gyűjteni a pontokat. A hírek szerint többen is fontolgatják hajók vásárlását, nekik csak azt tudom javasolni, hogy minél előbb szálljanak be az osztályba, mert csak így lehetnek biztosak abban, hogy sikerül indulási jogot szerezniük az Európa-bajnokságra” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

Az alsóörsi Dragon Klinikát a Bravo Boats és a TVSK támogatásával tartották, ennek fókuszában a technikai felkészülés és a manővergyakorlatok álltak. A szezon első versenye szokás szerint a Hungária Yacht Club rendezésében a HYC Kupa lesz, amelyre 8-10 hajót várnak. Egy héttel később a Balatonfüredi Yacht Club tartja az osztálynak a Németh István Emlékversenyt – az osztály egyik legszebb vándordíját lehet majd elnyerni itt.

Június 1-jén külföldi résztvevőkkel kezdődik majd az Országos Bajnokság, amelynek támogatói ezúttal a Fritz Sails és a Bravo Boats lesznek. Nagy csata várható Gömbös Lóránd csapata, a címvédő, és a nemzetközi versenyeken rendre kiválóan szereplő Kis-Szölgyémi Ferenc vezette egység között. A versenyre a THE-ben kerül sor, ahol az osztály már korábban számos kiváló regattán élvezhette a kikötő és a klub vendégszeretetét.

Támogatóink: