Kettős magyar OP-győzelem Athénben

Taroltak az SVE versenyzői, Héder Benedek az első, Borda Levente pedig a második helyen végzett a hétvégén Görögországban.

Az első és a második helyen is magyar versenyző végzett a november 23-24-én Pireuszban a Delfinário Yacht Club által rendezett optimist versenyen. Héder Benedek és Borda Levente az athéni öbölben 66 ifi és 87 serdülő versenyző, közöttük 6 magyar ifi és 2 serdülő egység közül hozta el az első, illetve a második helyet. A magyar csapat edzőtáborozáson vett részt Athénben, így a felkészülésbe pont beleillett a pireuszi verseny.

Képünk illusztráció

Izgalmas futamokban végzett az első két helyen a két magyar versenyző. „Nyárias meleg volt, kicsi széllel, az első napon az 5-10 csomós szélben egy futamot rendeztek, amelyen Héder Benedek 4. Borda Levente pedig 5. lett” – tudtuk meg Török Péter csapatvezetőtől. Vasárnap 8-10 csomós keleti szél volt, három futamot vitorláztak a versenyzők. Héder Benedek két futamot nyert. Borda Levente pedig 4. és 2. helyeket futott. Mindketten az utolsó futamban „szerezték meg” a kieső eredményüket 4., illetve 24, helyekkel. „A többi magyar versenyző, Kovács Herbert, Lange Péter és Richard, Fehér Szonja, Zarándy Martin és Németh Dani is jól küzdött.”

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Gémesi Jóka

Támogatóink: