Jól kezdték a magyarok az idei 29er Eurocup-sorozatot

Megkezdődött a 29er hajóosztály 2019-es Eurocup sorozata. Jól kezdtek a magyarok, a legjobb magyar egység a 10. helyen végzett El Balísban. 

A  spanyolországi El Balísban az év első Eurocup versenyén összesen öt magyar egység szállt vízre, közöttük a tavalyi sorozaton a kitűnő 2. helyen végzett Jeney Máté-De Jonghe Arthur kettős (az SVE versenyzői - akik korábban az osztály Európa-bajnokságán a 6. helyet szerezték meg -  az október végi gardai versenyen biztosították be második helyüket). Az első két napon gyenge-közepes szélben 4-4 futamot sikerült megrendezni, az utolsó két napon azonban egyáltalán nem fújt a szél - derül ki Goszleth Marcell beszámolójából. Így összesen 8 futam alapján hirdettek eredményt. A Jeney Máté-De Jonghe Arthur páros a legjobb magyar egységként a 10. helyen végzett a 79 hajós mezőnyben.

A verseny előtti edzéseken tapasztalt változatos szél és hullámzás biztosította, hogy foglalkozzanak a különböző hajóvezetési technikákkal. A verseny fő célja az volt, hogy felmérjék, csapatonként kinek miben kell fejlődni a következő időszakban. Goszleth Marcell edző szerint erre ez a két nap verseny épp elegendő volt. A válogatott márciusban folytatja a programot a barcelonai edzőtáborban, ahol két spanyol 29er egység és a legjobb finn páros csatlakoznak hozzájuk.

A további magyar egységek eredményei:

39. Nagy Botond-Buza Boldizsár (Kereked)

44. Ralovich Dávid-Badár Bence (SVE-Kereked)

65. Kis-Szölgyémi Luca-Ugron Hanga (Kereked)

71. Fodor Ákos-Seres Dániel (BYC)

A verseny végeredménye itt olvasható.

Fotók: Laura Carrau / CN El Balis        

Támogatóink: