Jesenski Pokal - Koper

Október 2-3-a között optimistes ifjoncaink Koperben jártak, ahol kétnapos versenyen próbálgatták tudásukat nemzetközi mezőnyben.

Török Péter vezetésével optimistes serdülő csapat utazott el Szlovéniába, hogy részt vegyen a 80 főt számláló regattán, mely az első megmérettetése volt a helyi vitorlás táborokban szárnyaikat próbálgató ifjú tanoncoknak, s melyen éppen ezért megengedett volt, hogy az edzők, csapatvezetők instrukcióikkal segítsék a fiatalok boldogulását egy-egy fennakadásuk során. A versenyre érkező osztrák csapat részére azonban a regatta válogató viadal volt, így a mezőny két részre szakadt, s a versenyt követő edzői instrukciók némi zavart okoztak, ha az éppen nem a hajóvezetés segítésére, boldogulásra, hanem a taktikai lépésekre vonatkozott.


A szombati versenynapon gyenge szélben egy, majd vasárnap további két futam került lebonyolításra, így a tervezett hat futam helyett háromból hirdettek eredményt a rendezők. Legeredményesebben Roznár Kati szerepelt, aki a 33. helyet szerezte meg a 80 hajót számláló mezőnyben, míg az optimistezéssel idén ismerkedő Lászlófy ikrek ügyesen helyt álltak, s a kezdő részleg középmezőnyében vitorláztak.

 

A verseny célja nem csupán a gyakorlás és a jó edzés lehetősége volt, hanem kapcsolatteremtő szándékkal is találkoztak a regattán részt vevő országok, Szlovénia, Ausztria és Magyarország szakvezetői, hogy jövő évi együttműködési szándékukat megerősítsék, s a fent említett országok közötti versenysorozat tervét kidolgozzák.

 

Eszes Bernadett
MVSZ – OÉB/UB

 

 

 

 

Támogatóink: