Jeney Máté győzött a Garda-tavon!

Sparis optimistes siker a D'Argento Cup-on! A 148 optimist részvételével megrendezett nemzetközi versenyről, a magyar sikerről a Spartacus Vitorlás Egylet vezetőedzője, Török Péter számolt be:

'Ahogy idén is, 2015-ben is az  EB-VB felkészülési program része  volt, a D’Argento Cup Torbole-ban. Akkor, DeJonghe Arthur remek formában nyerte meg a versenyt, most Jeney Máté hozta el a győztesnek járó trófeát.

A gardai klubban már jól ismerik a sparis fiatalokat, és valahogy mi is éhezzük a jó helyezéseket ezen a versenyen. A küzdelmet edzőtábor előzte meg, mely mindig nagy segítség a helyi körülményekre való ráhangolódásban. Az időjárás a legjobb arcát mutatta, napsütés, menetrend szerint érkező 15 – 20 csomós déli széllel. A versenyen tíz ifi és két serdülő versenyzőnk állt rajthoz. A válogatott versenyzők mellett több tehetséges fiatal is megmérette magát, őket Bagyó Áron irányította a kilenc futam alatt.

Az első két nap után Jeney Máté vezetett, szoros eredménnyel a rivai ellenfelek előtt. Szépen teljesített még Zolnai Samu és Vladiszavlyev Alexszandar is. A többi versenyzőnk is ment egy-egy jó helyet, de a legjobbak küzdelmébe nem tudtak egyenlőre beleszólni.

Az utolsó versenynapon Máté az első két futamot igen rossz eredménnyel zárta, így mindent egy lapra feltéve kellett az utolsó futamban eredményesen vitorláznia, hogy a két kiesőt követően megtartsa vezető helyét. Ötödiknek vette az első bóját, ám ez kevés volt a győzelemhez, hiszen a nagy rivális a másik csoportban két futamot is nyert a záró napon. A pontok ismerete nélkül Máté a befutóig parádés módon feljött a második helyre, s így felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Ritkán látható szép küzdelem volt az idei D’Argento, ahol Máténak jutott a főszerep, ám a többi fiatalunk is becsülettel küzdött, s próbált eredményt elérni. Alex hetedik, Samu tizenkettedik lett, mely szintén szép eredménynek mondható a közel százötven fős mezőnyben.  Verebély Matyi huszonnyolcadik, Szabó Roni huszonkilencedik helyen végzett. Ők, valamint Borda Levi, Tóth Atus, Gáborjáni Szabó Bence is jelezték tudásuk mélységeit, de sajnos ezen a versenyen nem az általuk várt eredmény született.

A most gyengébben szereplők eddigi nemzetközi eredményei, versenyzői tapasztalata és a töretlen küzdelme biztosíték arra, hogy a jövőben ismét lesznek szép nemzetközi eredményeik. Gerstenkorn Tádé és Neszmélyi Barnabás a feltörekvő generációt képviselve, egyenlőre ismerkedtek a mezőnnyel. Köszönjük a kitartásukat, számítunk a munkájukra!

A kicsik mezőnyében Héder Benedek tizenegyedik, Jeney Kristóf tizenkettedik lett. Mindketten szép futameredményeket elérve vitorláztak, az igen erős serdülő csoportban.

A díjkiosztó ünnepségen gyerekek, edzők őszintén gratuláltak egymásnak, melyet önfeledt fürdés követett, a mindig szép Garda tóban, mely az esti órákban tükör sima vízével búcsúztatta a hazainduló sparis csapatot.

A már említett 2015-ös győzelmet egy sikeres VB szereplés követett, reméljük az idei elsőség is terem majd babérokat az elkövetkező kontinens, illetve világbajnokságon."

Török Peti 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: