Időutazásra készülhetnek a Subaru Egis Kupán

Az idei Subaru Egis Kupa június 30-án indul Csopakról. Különleges "vendég" is lesz. 

Ezúttal is a Csopak előtti vízterület ad helyet a Subaru Egis Kupának, amelynek keretében - a hagyományoknak megfelelően - egy klasszikus pályaversenyen, ideális szélviszonyok esetén, akár öt  megrendezett futamon küzdhetnek meg egymással a hajóosztályok.A Subaru Egis Kupán ezúttal is mintegy húsz hajóosztály képviselőivel találkozhatunk majd, ha pedig az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz úgy közel 80-90 hajó nevezésére és komoly izgalmakra lehet számítani. Lám Dezső emlékének adózva - aki edzőként és gondnokként is nagyon sokat tett az Egis SE Sportegyesületért – a szervezők idén is különdíjat ajánlanak fel. A Nautic 370 RUN hajóosztály legeredményesebb egysége emelheti majd magasba a Lám Dezső Kupát, a Subaru különdíját pedig a legtöbb egységet nevező osztályból vihetik haza.

Egy igazi időutazás részese lehet, aki ott lesz Csopakon a június 30-án induló és július 1-ig tartó  Subaru Egis Kupán, ugyanis személyesen tekintheti meg azt, hogy a Bujtor Istvánnal a főszerepben 1985-ben forgatott és 1986-ban vetített, Az elvarázsolt dollár című filmben is komoly szerephez jutó kikötő bár teljes felújításon esett át, de klasszikus, a filmben is látható múltját teljesen megőrizte. A versenyzők azon túl, hogy a jelen kor elvárásainak megfelelő színvonalú versenyrendezésben bízhatnak, a vízen is visszautazhatnak 33 évet az időben. Az Egis SE vitorlázói ugyanis vízre teszik és a versenyrendezésben is használják majd a filmben is látható kismotorost, méghozzá a filmben is szereplő motorjával és színvilágával. 

„Nagyon büszkék vagyunk a teljesen felújított kikötőre, ami megőrizte klasszikus jegyeit is, ami továbbra is üde színfoltja a balatoni vitorlázásnak. Ezúttal is mindent megteszünk azért, hogy a vízi rendezés tökéletes, a parti hangulat pedig magával ragadó legyen. Meglepetésként, arra készülünk, hogy vízre tesszük és a versenyrendezésben is aktív szerepet szánunk, a Bujtor István zseniális filmjében Az elvarázsolt dollár című filmben is feltűnő kismotorosnak. Bízva abban, hogy az idősebb és a fiatalabb versenyzők is nagy örömmel és tisztelettel fogadják majd ezt a kezdeményezésünket. A motorost szombat este kiállítjuk majd a parton és lehetőséget biztosítunk arra, hogy remek fotók készülhessenek róla. Biztosak vagyunk abban, hogy remekül érzik majd magukat a versenyünkre nevező vitorlázók. Ezúton szeretném megköszönni szponzorainknak a rengeteg segítséget. Nélkülük ugyanis nagyon nehéz dolgunk lett volna" -mondta Kurucz Sándor, a verseny főrendezője.

A versenykirás a csatolt dokumentumban (pdf) található. További részletek a Subaru Egis Kupa sajtóanyagában, amely itt olvasható.  Fotók: Szántó Áron


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: