Hírek a hídról – Jó hírek a szezon kezdete előtt

Újabb támogatók, pályázati lehetőségek és szép szereplés Miamiban – A Budapest Boat Show-val indul a szezon

Kedves Sporttársak, kedves Vitorlázók!

Ilyenkor február elején már nagyon távolinak tűnik az előző szezon, és mindannyian újra vágyunk a vízre. Ez érződik a Magyar Vitorlás Szövetség munkájában is: egyre sűrűbb a naptárunk, egyre több az olyan esemény és megbeszélés, amely már döntően befolyásolja idei tevékenységünket. Ezekkel kapcsolatban szeretnék Veletek megosztani néhány újabb pozitív hírt.

Az Erste és a Telekom-csoporthoz tartozó T-Systems már évek óta partnerei, támogatói a Magyar Vitorlás Szövetségnek. Ők teszik lehetővé a Kékszalag versenyek online és televíziós közvetítését. Partneri együttműködésünk - köszönhetően a vállalatok, az osztályszövetségek és az MVSz közös munkájának- idén magasabb szintre lépett: nemrégiben megállapodást született arról, hogy mindkét vállalat két évig jelentős összeggel támogatja az Optimist és a 29er osztályszövetségek munkáját. Mindkét osztály meghatározó szerepet játszik az utánpótlás képzésében és fiatal versenyzőink sikeres nemzetközi szereplésében.

A vitorlázás támogatóinak csoportjához csatlakozott a WizzAir is, amely 2017-ben kedvezményes áron biztosít repülőjegyeket válogatott versenyzőink csoportos utazásaihoz. Mindkét támogatónkat köszönet illeti, és üdvözöljük őket a fedélzeten!

Nyilván sokat hallottatok már a fura nevű „GINOP” pályázatról, amelytől komoly előrelépést remél sportágunk. Ez az EU támogatási rendszerébe illeszkedő olyan pályázati lehetőség, amellyel a magyarországi turizmus fejlesztéséhez kapcsolódóan tudunk infrastruktúrát fejleszteni és eszközöket vásárolni.

Nos, örömmel jelenthetem, hogy a kissé elhúzódó folyamat döntő fordulatot vett a közelmúltban: Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke néhány nappal ezelőtt aláírta a GINOP 7.1.2-15 „A túravitorlázás intermodális megállóhelyei, kikötőfejlesztései” elnevezésű projekt támogatási szerződését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy hamarosan kiírják az ehhez kapcsolódó közbeszerzést, amelynek lezárulása után sportágunk új hajókhoz, motorosokhoz és egyéb eszközökhöz jut, s beindulhat a vitorlás turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó több elképzelésünk megvalósítása – többek közt a tervezett balatonfüredi kikötő építése – is.

Az MVSz jelenlegi vezetése mindig is kiemelten kezelte a döntési és üzleti folyamatok átláthatóságát. Ezért különösen fontos, hogy szerződéseinket és pénzügyi folyamatainkat folyamatosan fejlesszük. Ezért is külön öröm, hogy a világ egyik legnevesebb tanácsadó cégével, a KPMG-vel sikerült egy olyan együttműködést kötnünk, amelynek célja az átlátható és hatékony adminisztrációs folyamatok kiépítése.

Miközben legtöbben még csak álmodozunk arról, hogy 2017-ben is vitorlázzunk, élversenyzőink már meg is kezdték idei szezonjukat. Vadnai Benji és Joni január végén részt vettek az idei első Világkupa versenyen, amelyen a világ legjobb Laseresei közöt a 26. és 28. helyet szerezték meg, amihez ezúton is gratulálunk. Berecz Zsombi visszatért Valenciába, és újrakezdte az edzéseket, s hamarosan újra hajóba ül majd Érdi Mári is, aki egy kisebb egészségügyi probléma miatt hagyta ki a Miami regattát.

Az MVSz elnöke és főtitkára Les Sables d’Olonnes-ban köszöntötték Fa Nándit, aki 93 nap 22 óra 52 perc vitorlázást követően 8. helyen ért célba a világ talán legnehezebb szóló földkerülő versenyén,  ismét megkerülte a Földet. Emberfeletti erőfeszítéséhez és egész életművéhez ezúton is gratulálunk.

Végezetül szeretnék mindenkit meghívni a 2017. évi vitorlás szezon kezdetét hagyományosan jelző, februr 26-28. között a Hungexpo területén sorra kerülő Budapest Boat Show hajókiállításra, amelynek az MVSz idén is stratégiai partnere. Standunkon elsősorban az utánpótlásnak adunk helyet, de sok érdekes programmal várunk mindenkit a színpadon is. Figyeljétek erre vonatkozó részletes híreinket az MVSz Facebook-oldalán és a hunsail.hu-n is, és remélem, ott hamarosan személyesen is találkozunk.

Sporttársi üdvözlettel

Holczhauser András
főtitkár

 

 

Támogatóink: