Hét = három Japánban

Holnap kezdődik az Enoshima Olympic Week 2017, az olimpiai hét a 2020-as Olimpiai vitorlás versenyek majdani helyszínén. A Hét, amely három napon át, péntektől szombatig tart. Persze olcsó poén lenne azt mondani, hogy Japán a miniatűrizálás hazája, mert napjainkban már számos egykor egyhetes verseny néhány napos rendezvénnyé vált. De legalább mi a nagyhajós bajnokságot a maga négy napjával nem nevezzük Nagyhajós Bajnoki Hétnek!

Mindenesetre az enoshimai versenyen ott van az a három magyar egység, akik részt vettek a Gamagoriban rendezett Világkupán. Vagyis Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán, illetve 470-esben Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor kettőse.

A háromnapos versenyt 8 futamosra tervezik és jó szélre számíthatnak a rendezők, mert benne a van a versenykiírásban, hogy naponta maximum 4 futam rendezhető és a napi utolsó előkészítő jelzésre 13 óra 30 percig kerülhet sor. A nyolc futamból egy kiesőt számítanak majd, ha háromnál több futamot megrendeztek már.

A mezőny természetesen nagyon erős, mert a Világkupáról mindenki átment Enoshimába és hozzájuk csatlakozott még néhány hajó. Így Laser Standarben jelen állás szerint 54 résztvevő lesz, 470-esben pedig 30.

A verseny honlapja: https://www.jeow.org/competitor-info


Csatolt képek:

Támogatóink: