Helytállt a 420-as válogatott Izolában

Rekordszámú mezőnyben mutatkozott be a magyar 420-as válogatott az Adrián. Közben Tihanyban is volt edzőtábor és formálódik egy 4-6 hajóból álló újabb 420-as flotta.

Háromnapos edzés után túl van az első versenyén a 420-as válogatott. Az idei sorozat - immáron szokás szerint - az Adrián vette kezdetét, mégpedig a szlovéniai Izolában, ahol rekordszámban 66 hajó nevezett a 420-as osztályban főként a régióból (németek, osztrákok, magyarok, horvátok, és szlovének). A válogatott keretet Regős Attila Morzsi vezette, aki a Hunsail.hu-nak küldött beszámolójában közölte: "A felkészülés elején járunk, az ellenfelek kicsit előrébb tartanak, de igyekszünk behozni a lemaradást. Összességében tisztesen helytállt a csapat."

Első 420-as versenyén mutatkozott be a Vida Péter-Fehérvári László páros, ők a 18. helyen végeztek, a teljes mezőny első harmadán belül. A Mohácsi Marcell-Juhász Erik páros a 32-ik helyen, a mezőny első felében végzett, míg a Szűcs Benedek-Batiz Ábel duó a 46. helyet érte el.  A folytatás az osztrák bajnokságon a Fertő tavi Podersdorfban április 20. és 22. között lesz, majd a következő versenyre a Sail Centrope Sorozat keretében Agárdon kerül sor április 29. és május 1. között (erre a versenyre egyébként 5-7 osztrák egység is jelezte a részvételét).

Az adriai versennyel párhuzamosan a Magyarországon maradt kezdő 420-as versenyzők Sallai Gábor vezetésével Tihanyban - a Tihanyi Hajós Egylet bázisán - edzőtáboroztak. A THE-s csapaton kívül pedig hamarosan feláll egy újabb 4-6 hajóból álló kezdő 420-as csapat egy Kereked/TVSK/CSVI összevont programban Paksi Bence és Barczi Orsolya vezetésével. Ez utóbbi 50-55 napos Balatonfüred/Csopak/Alsóörs programhoz kívülről is lehet csatlakozni a 420-as osztályszövetségen keresztül - viszonylag szerény részvételi költségek mellett. Az említett két bázison felül Agárdról és Keszthelyről várható 420-as egységek bekapcsolódása a hazai versenyprogramba, valamint nyílt hajóosztályként felnőtt egységek önállóan is indulhatnak a versenyeken.

A 420-as hajóosztály a Világ Vezető Ifjúsági Nevelő Hajóosztálya (World’s Top Youth Training Boat), ez egy úgynevezett felhozó osztály nem csupán az olimpiai, de a többszemélyes felnőtt dinghy és keelboat OD  versenyvitorlázás széles bázisa számára, beleértve a World Sailing által 2020 és 2024 között egyenlő szintre felhozni kívánt lány és vegyes párosokat is. A 420-as hajóosztálynak rendkívül erős helyi bázisai vannak, így a közeli regionális helyszíneken (Adria, Ausztria, Olaszország, Németország, Svájc) is komoly programban kínál bekapcsolódási lehetőséget a magyar hajók számára.

Az izolai verseny részletes eredménylistája és az idei 420-as versenynaptár a csatolt dokumentumban található. 


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: