Hányadik volt a Kékszalag közben? - sorrend a bójafordulókról

A kitartás és a rekordok versenyén, az idei Kékszalagra 681 hajó nevezett és 545 futott be. A végeredmények már ismertek, most pedig megjelent a különböző fordulók eredménylistája. 

Több csúcsot is megdöntött a július 26-án reggeltől július 28-án reggelig tartó jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj. Európa leghosszabb és legrégebbi tókerülő versenyére 681 hajó nevezett be és 545 haladt át a füredi célvonalon, mindkét szám történelmi rekordot jelent. Ezt mutatja például az is, hogy a jubileumi Kékszalagon a befutók száma magasabb volt, mint 2017-ben az indulóké. Ennél több hajó távolsági vitorlásversenyre Európában csak a svájci Bol d’Or Mirabaud-ra nevezett 1990-ben, ott akkor 684 hajó indult el.

A légvonalban több mint 150 kilométeres (Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Keszthely – Balatonfüred) távolságot a svájci Christophe Peclard kormányossal induló Safram nevű katamarán tette meg a leggyorsabban, mögötte a tizenháromszoros győztes Litkey Farkas kormányozta PreVital és a Józsa Márton vezette Opel Fifty-Fifty haladt át a balatonfüredi célvonalon. A végeredmények már ismertek - itt elérhetőek - és most már elérhető a balatonkenesei, siófoki és keszthelyi bójánál feljegyzett részeredmények is, amelyek a csatolt Excel-táblázatban olvashatóak.

Fotó: Cserta Gábor - Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt fájlok:

Támogatóink: