Következik az utolsó felvonás

Szombaton lesz az El-Yacht  Dér Kupa Balatonkenesén. 

Most hétvégén - november 3-án szombaton - zárul az idei Yardstick Trophy-sorozat a balatonkenesei (Balatonfői Yacht Club) El-Yacht Dér Kupával. Az idén az előnyszám-értékelési csoportok mellett hat hajóosztályt (Elan 310, Folkeboot, 25-ös jolle, Nautic 370, Nautic 330, Hungarian Cruiser Class) rangsorolnak önállóan a Dér Kupa szervezői. Az előnyszám-értékelés is a megszokott rendben történik, ami a Yardstick I csoport két részre bontását jelenti, mind az értékelés, mind a díjazás tekintetében.

Mi a célja a Yardstick Trophynak?

A Magyar Vitorlás Szövetség a Yardstick Trophy-sorozatot a szabadidős, nagyhajós versenyvitorlázás népszerűsítése érdekében indította el.  Ezeken a versenyeken a kezdők tapasztalatokat gyűjthetnek a rutinos vitorlázóktól, megtanulhatják és begyakorolhatják a sport sajátosságait és egyéb biztonsági szabályait. Az egyik legnagyobb előnye a Yardstick Trophy-versenyeknek, hogy nem kell versenyengedély az induláshoz.

A Yardstick Trophy ráadásul hozzájárul a vitorlázók közösségének bővüléséhez és segíti a vitorlázás társadalmi elfogadottságának növelését. Szerepe van a Balaton turisztikai fejlődésében, többek között abban, hogy többen látogassanak el a tóhoz. Ezzel párhuzamosan segíti, népszerűsíti a rendező egyesületek marketingtevékenységét. Yardstick Trophy-versenyek szervezésében részt vesz a Balatonfüredi Yacht Club (BYC), a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart), a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE), a Kenese Marina Port VSE (KMP VSE) és a Compass SC.

Az El-Yacht Dér Kupa szervezőinek kedcsinálóját itt lehet elolvasni.

A fotó illusztráció - Forrás: Szántó Áron / Magyar Vitorlás Szövetség


Csatolt képek:

Támogatóink: