Gyapjasék kezdték a legjobban a világkupa versenyt Enoshimában

A magyar férfi 470-es páros az első tízben kezdte a 2020-as világkupa sorozatot, a többi magyar egység is inkább a mezőny első felében áll az első nap után.

Az előolimpia után öt nappal ismét vízre szálltak a tokiói olimpia vitorlás versenyeinek színhelyén a mezőnyök. A tesztverseny résztvevői közül többen is hazautaztak, rajthoz álltak viszont olyan egységek, amelyek kihagyták az előolimpiát, így számszakilag hasonló méretű flották versenyeztek az első napon.

A gyenge, 4-8 csomós szélben a magyar hajók közül Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor érték el a legjobb eredményt: az egyetlen keddi futamon a 10. helyen értek célba. A tesztversenyt megnyerő finn dinghy világbajnok Berecz Zsombor a 12. helyen végzett a finnes mezőny számára lebonyolított ugyancsak egyetlen keddi menetben.

A másik két „magyar” osztály, a laser radial és a laser standard mezőnyök két-két futamot teljesítettek kedden. Radialban Érdi Mári a 16. és a 34. helyeken futott célba, ezekkel az eredményekkel az összetett listán a 22. pozícióban tartózkodik. A férfi laser osztályban a standardban Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán is rajthoz állt. Egyelőre Benjamin áll előrébb, ő 27. és 24. helyeket ért el, ezzel a 25., Jonatán 35. és 37. lett, az összetettben a 40.

részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövetség

Fotó: Pedro Martinez / Sailing Energy / World Sailing

Támogatóink: