Gyapjasék 3. helyet mentek, jönnek a döntők

A Finn és a 470-es osztályokban lezárultak a selejtezők, Gyapjasék az ötödik futamban a 3. helyen értek célbe, Berecz Zsombor pedig a hatodikban az 5. helyen. Természetesen mindkét egység az arany csoportban folytatja.

Két hajóosztályban már a döntő futamok következnek a vasárnapi pihenőnap után. Férfi 470-esben a gyapjas Balázs-Gyapjas Zsombor egység szombaton a 9-14 csomós északnyugati szélben az ötödik futamban 3., a hatodikban pedig a 26. helyen futottak célba. Ezzel a 15. pozícióban várják a négy döntő futamot, mögöttük egy őponton belül két hajó előttük három pontra egy. A nemzetek sorrendjében a 12. helyről kezdik az utolsó négy futamot (Aarhusban az első 9 nemzet szerez indulási jogot a 2020-as tokiói olimpiára). Az első három helyen az európa-bajnok svéd Dahlberg-Bergström kettős áll, megelőzve két japán hajót.

Finn dinghyben Berecz Zsombor 10. és 5. helyeket futott a szombati két futamban, ezzel összetettben a 17. helyről várja a folytatást. A nemzetek sorrendjében a 13. helyen áll, ebben az osztályban is kilenc helyet osztanak ki a dán városban.  A mezőny nagyon szoros, Zsombor előtt 8 ponton belül tartózkodik hét hajó.

A Laser osztályokban a 3. és a 4. futamokat bonyolították le szombaton, nekik még két selejtező futamunk van hátra vasárnap. A női Radial osztályban Érdi Mári jelenleg is kvótás helyen áll, összetettben a 13. helyre jött fel a szombati 8. és 13. helyezéseivel (a világbajnokságon 18 helyet lehet elnyerni). Férfi Standardban Vadnai Benjamin 14. és 21. helyeivel a 41. pozícióba csúszott vissza három helyet rontva, de a férfi Laser mezőny elképesztően sűrű, egy-egy jobb helyezéssel sokat lehet előrelépni. Testvére, Jonatán a 28. és 14. hfutambeli helyezéseivel a 102. helyre javított a péntek esti 130-ról.

A részletes eredményeket itt lehet nézni.

Szöveg: Molnár Csaba / Magyar Vitorlás Szövewtség

Fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség; Peter Broegger / WWS.SailingPhotoAarhus.dk


Csatolt képek:

Támogatóink: