Gyapjas testvérek: Oda tudunk érni, ahová kell!

A 470-es osztályban vitorlázó magyar páros, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor az aarhusi vébén közel volt ahhoz, hogy megszerezzék a tokiói olimpiai kvótát, de ez végül nem sikerült. A két sportoló azonban örül a 16. helyezésnek és bíznak abban, hogy jövőre megszerzik a tokiói "jegyet".

"Számunkra is véget ért a világbajnokság és hazatértünk Aarhusból. Ezúttal a kvótaszerzés nem sikerült, de nagyon sok tapasztalatot szereztünk és látjuk mi az út a folytatásban. Végig közel voltunk a kvalifikácios szinthez, úgy gondoljuk jól mentünk az egész verseny alatt. Több tízen belüli futameredmény, harmadik, negyedik hely és futamgyőzelem is volt a vébén! Ez nagyon nagy lendületet adott ahhoz, hogy a kevésbé sikeres futamok után is menjünk előre és tudjuk, oda tudunk érni ahová kell!" - közölték saját Facebook-oldalukon az aarhusi vébé után a Gyapjas testvérek (Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor.) 

Azt írták, hogy Aarhusban a 16. helyen zárták a világbajnokságot, fontos cél volt számukra a 20. jobb helyezés elérése, még ha nem is sikerült megszerezni a tokiói kvótát. "Nagyon örülünk, ennek a helyezésnek. Habár tudjuk, ebben a versenyben több is lehetett volna, nem lehetünk telhetetlenek! Reméljük jövőre Japánban már megszerezzük a kvótánkat a 2020-as tokiói olimpiára. Idén még vár ránk egy junior világbajnokság, ahol megint az éremért fogunk küzdeni" - írták a sportolók, akik egyúttal gratuláltak minden magyar versenyzőnek, aki részt vett a világbajnokságon és megköszönték a rengeteg biztatást és támogatást.

Fotók: Cserta Gábor / Magyar Vitorlás Szövetség (a képek szabadon felhasználhatóak a feltüntetett forrásmegjelöléssel)


Csatolt képek:

Támogatóink: