Futamgyőzelem és EB 6. hely!

A balatonföldvári FGF Sailing Team - Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristof, Buza Bence - az utolsó futamot megnyerve 6. helyen végzett a Melges 24 Európa-bajnokságon Hyeres-ben!

Öt napon át 17 nemzet 54 csapata versenyzett a Földközi-tengeren a franciaországi Hyeres vízein. A Spartacus VE csapata egyenletesen jól versenyzett mindvégig. Sajnos a tizenegyedik futamból a gennaker felhúzójuk szakadása miatt kiálllni kényszerültek, és ezzel elvesztették a lehetőséget, hogy dobogós helyért küzdjenek a záró futamban. Sőt! Több ellenfél kis pontkülönbséggel ott sorakozott a közelükben a helyükre vágyva.

Ám a csapat Bakóczy Robi kormányzásával egy remek futamgyőzelemmel biztosította helyét a javarészt erősszeles Európa-bajnokság végén. Eddig is volt két 2. helyük a 20 csomó feletti szelekben, ám ezúttal a gyenge, trükkösen forgolódó szélben bizonyultak a legjobbnak.

Még két magyar hajó is ott volt a versenyen: Bujáky Attilláék a 36., Csoltó Ákosék a 42. helyen végeztek az erős mezőnyben.

Részletes eredménylista: http://www.coych.org/upload/Melges24_Overall_Day5.htm

Fotó: Pierrick Contin


Csatolt képek:

Támogatóink: