Finn Silver Cup: Két nap, egy futam

Az időjárás nem könnyíti meg a balatonfüredi Finn Silver Cup, az olimpiai hajóosztály U23-as világbajnokság rendezőinek és versenyzőinek életét. Az első napi három balatoniasan trükkös, de összességében jószeles futamai után a második és harmadik napon mindössze egyetlen egyet sikerült vitorlázni. Igaz, ezzel a verseny már érvényes, és mindenki bizakodik, hogy a hátralévő időben lesz újra elegendő szél a folytatáshoz.

Szerdán egész nap szélcsend volt. Néha egy-egy kósza frissülés a vízre csábította a mezőnyt, de egyszer sem jártak sikerrel, aznap nem lehetett futamot rendezni. Csütörtökön sem indult jobban a nap, ám a rendezők konok kitartásának eredményeképp délután sikerült egy gyengeszeles futamot teljesíteni. Ezután még egyszer elrajtolt a mezőny, de a szél pillanatokon belül takarodót fújt.

A versenyben továbbra is fölényesen vezet az argentín olimpikon Facundo Olezza, aki ezúttal is az élmezőnyben, 6. helyen végzett. A futamot az összetettben ezzel is 17. lengylel Sebastian Kalafarski nyerte. A dobogóra esélyesek között második helyre jött fel az amerikai Luke Müller, míg az addig ott volt brit Hector Simpson óvott futammal visszaesett a 14-re.

A magyarok, Haidekker, Tenke és Németh a 36., 38. és 40. helyen állnak négy futam után.

Fotó: Robert Deaves


Hogyan követhető a médiumokban a Finn Silver Cup?

Honlap, hírek, eredmények:  2017.finnsilvercup.org
Facebook: www.facebook.com/InternationalFinnClass/
Twitter: https://twitter.com/Finn_Class
Instagram: https://www.instagram.com/finnclass/
Tags: #fsc, #finnsilvercup, #finnclass, #finn

Fotók:  https://www.flickr.com/photos/finnclassphotos/albums

VIDEO: Napi kisflmek a Finn osztály You Tube csatornáján: http://www.youtube.com/thefinnchannel
és a FINN TV-n itt:: www.finnclass.org/finn-tv


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: