Fejér Megyei Bajnokság

Szombaton Halasztással indult a nap, majd dél körül beindult egy kis délies légmozgás, így a főrendező a vízre vezényelte a népet. Egyre erősödő szélben végül 3 futamot sikerült rendezni, és a csapat 5 óra után ért partot. Vasárnap nem volt ilyen szerencséje a rendezőknek, hiszen a halasztás után vízre terelt mezőny nem kapott elegendő hajtóanyagot, így véget vetettek a várakozásnak. Ahogy lenni szokott, a díjkiosztó alatt már szép szél fújt, de sajnos már későn érkezett.

 

Finn osztályban az új hajóval versenyző Bartos Zoltán ( ARSC ) diadalmaskodott. Megszorította őt az ezüstérmes Mészáros György ( ARSC ), akit az a Schőmer András ( ARSC ) követett, aki az első finn bajnokságon is indult több mint 50 évvel ezelőtt. Nem is akárhogyan, megnyerte az utolsó futamot! Masters kategóriában Bartos Zoltán, Schőmer András, Farkas József ( OVE ) volt a sorrend.

 

Laser osztályban az egykori Repülő Hollandi válogatott Schőmer Norbert ( ARSC ) nyert. Második helyen az a Bóna Gábor ( SVE ) vitorlázott, aki az utóbbi években a Nemere II. kormányát fogta. Harmadik lett Marczell Zsolt ( YKA ). Egyre több versenyző jelenik meg ebben az osztályban, olyanok, akik sok év után újra kezdik, vagy olyanok, akik a nagyhajós tudásuk fejlesztésére használják a kishajós versenyzést.

 

Laser Radialban három válogatott versenyző is indult. Közülük is kiemelkedett Hunfalvy Péter ( YKA ), aki biztosan utasította maga mögé Matis Ádámot ( VVSI ) és Mátyás Viktort ( YKA ). A legjobb női versenyző Héjj Viktória ( YKA ), az összetett 5. helyen végzett.

 

Laser 4.7-ben Szabó Balázs ( VVSI ) dominált, három futamgyőzelemmel megelőzve Dénes Bencét ( YKA ), aki kicsit álmosan versenyzett a múlt heti teljesítményéhez képest. Vajnai Zoltán ( YKA ) harmadik helyen sem forgott nagy veszélyben, hiszen a legjobb női versenyző Kiss Bernadett ( YKA ) 4 ponttal végzett mögötte.

 

Kalóz osztályban 3 nevező volt, de csak két hajó indult három futamon. Végül a Friedl Mihály-Schneider István ( SÉP ) kettőse végzett az élen.

 

Optimistben a sok szabálytalansággal tarkított versenyen Soltész Hanna ( VVSI ) végzett az élen. Őt követték a Szilasi testvérek. Közülük Fábián ( Kereked ) végzett az összetett második helyen, míg fívére Farkas ( Kereked ) lett a harmadik. Ifiben Virág Flóra ( YKA ) lett a harmadik. Szilasi Fábián serdülő elsőként végzett, megelőzve Józsa-Kovács Attilát ( Szigligeti VSE ) és az első versenyén induló Munkácsi Somát ( YKA ). Negyedik helyen végzett Szűcs Ábel ( Szigligeti VSE ), akinek szintén idén kezdett vitorlázni. Nagy teljesítmény az újoncoktól, hogy mind a három futamot teljesítették!

Támogatóink: