Fedélzeten az IT szakma: a hétvégén versenyt rendez a NauBit

A számítógépes gurukat az átlagember afféle „kocka”-ként képzeli el: ülnek egy szobában, kezük a billentyűzeten, szemüket nem veszik le a képernyőről – és a szabad levegőre csak akkor fáradnak ki, ha legalábbis ég a ház. Nos, hamarosan kiderül, hogy ez ténylegesen így van-e: a vitorlásversenyek nyomkövető applikációját kifejlesztő NauBit Kft. ugyanis a hétvégén vitorlásversenyt szervez, amelyen a részvétel egyetlen feltétele, hogy a fedélzeten lévőknek legyen közük az IT-szakmához.

Az első NauBit IT és Telekommunikációs regattára 2017. június 24-én kerül sor, s a rendezvénynek a balatonfüredi Hajógyári Kikötő ad otthont. „Szerettük volna az informatikus kollégáknak megmutatni, hogy milyen remek sport a vitorlázás, s reméljük, hogy jó néhányan kedvet kapnak majd ahhoz, hogy versenyezzenek velünk” – mondta Szabó Zsolt, az eseményt szervező NauBit Kft. ügyvezetője.

A NauBit nemrégiben fejlesztett ki egy olyan applikációt, amely GPS-nyomkövetők és okostelefonok jelei alapján a külső szemlélők számára is megjelenít és élvezhetővé tesz egy vitorlás versenyt. „Applikációnkat ezen a versenyen is teszteljük, mondhatni ez lesz a főpróbája, hiszen a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon hamarosan ennél sokkal nagyobb méretben is alkalmazásra kerül” – hangsúlyozta Szabó Zsolt.

A NauBit IT és Telekommunikációs regattát egyébként az alkalmazás hátterét is biztosító Antenna Hungária és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége támogatja. A szervezők mintegy 20-25 nagyhajó részvételére számítanak. A verseny lebonyolítását a Tramontana Yacht Club SE-re bízták, akik egy szélhez igazított túraversenyt hirdettek meg. A hajókat Yardstick-csoportjukban értékelik majd a pályán, amelynek útvonala kisebb szél esetén Balatonfüred-Alsóörs-Balatonfüred, nagyobb szél esetén Balatonfüred-Siófok-Balatonfüred lesz.

Persze nemcsak a vitorlázás, hanem a kapcsolatépítés, a szakmázás és a jó hangulat is fontos szerepet játszik majd a versenyen, amelynek remek helyszínt nyújt majd a Hajógyári kikötő és annak étterme. A rajtot az összes hajóosztály számára egyszerre, 12.00 órára tervezik, s a befutó hajókat és legénységüket vacsorával várják a szervezők. A fehér asztalnál pedig akár a laptopok is előkerülhetnek.

 

A versenyre a regatta@naubit.hu email-címen lehet jelentkezni.

 

A NauBit IT és Telekommunikációs Regatta névadó támogatója a NauBit Kft.

 

További támogatói: Hajógyári Kikötő, Antenna Hungária és Vezető Informatikusok Szövetsége.

 

 

 

További információk:

 

Náray Vilmos

NRV Communications

naray@livepr.hu

+36 20 369 2126


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: