Fa Nándor 10. lett a 2015-16-os IMOCA világbajnokságon

Nándi - aki két napja, október 24-én a Magyar Olimpiai Bizottság Fair play életmű díjában is részesült - kitűnő Vendée Globe eredményének köszönhetően került az IMOCA vébé-elitbe, hiszen ő a versengésbe számító öt  regattából csak a földkerülőn vett részt.

Franciaországban kihirdették a 2015-16-os IMOCA világbajnokság végeredményét. A győzelmet Armel Le Cléec'h szerezte meg, ezen a listán is kicsivel előzve a födkerülőn is volt legnagyobb ellenfelét, Alex Thomsont. 

A sorozat három versenyére 2015-ben került sor  - Rolex Fastnet Race, Transat Jacques Vabre, Transat Saint-Barth/Port-la-Forêt - kettőre pedig 2016-ban - Transat New York-Vendée és a Vendée Globe. MInden egyes versenyhez kapcsolódott egy erősségi szórzó. Egyszeres a Fastnet Race-hez, és tízszeres a Vendée Globe-hoz. Armel Le Cléec'h a földkerülő győzelem mellett a háromszoros szorzójú Transat Jacques Vabre-on elért második helyével vívta ki ezt a sikert, pályafutása során már második alkalommal.  

A győztes szavai: "Ez a világbajnoki cím szép búcsú nekem és csapatomnak a Banque Populaire-nek az IMOCA versenyektől. Reméljük, hogy az Ultime osztályban (foilos 98 lábas óceáni trimarán) majd hasonlóan sikeresek leszünk."

Fa Nándi az öt versenyből csak a Vendée Globe-on vett részt, így azok közül, akiket ott legyőzött, a világbajnoki listán eléje került a több eseményen is részt vett Fabrice Amadeo és Eric Beillon. 

A 2015-16-os IMOCA világbajnokság legjobb tíz helyezettje:

  1. Armel Le Cléac'h: 351 pont
  2. Alex Thomson: 331 pont
  3. Jérémie Beyou: 329 pont
  4. Yann Eliès: 328 pont
  5. Jean-Pierre Dick: 283 pont
  6. Fabrice Amedeo: 281 pont
  7. Louis Burton: 266 pont
  8. Eric Bellion: 255 pont
  9. Jean Le Cam: 240 pont
10. Fa Nándor: 223 pont


Csatolt képek:

Támogatóink: