Érdi Mári 6. helyen áll az EB-n!

Ma három futamot vitorláztak a laseresek Barcelonában az Európa-bajnokságon. A tegnapi 6-7 csomós szelek után ma remek 12-18 csomós fújt. 

Érdi Mári egyre javuló teljesítménnyel, 12., 6. és 2. helyekkel feljött összetettben a 6. helyre! 31 nemzet 90 hajója versenyez az olimpiai női Laser Radial osztály nyílt Európa-bajnokságán. Az EB napi videóriportjában Mári egyebek mellett azt mondja: "Ma a sebessség nagyon fontos volt. Jó sebességgel jó futamaid lehettek ma." 
Tehát neki ebben a szélben jó sebessége lehet, mert nagyszerűen ment!

A férfiak olimpiai Laser Standard mezőnyében a Vadnai testvérek közül a mai inkább Jonatán napja volt, aki 12., 8. és 9. helyeket elérve összetettben feljött a 25. helyre. Benjamin most egy hellyel mögötte 26., miután a mai három futamon 18., 11., majd 16. pozícióban ért célba.

(Cikkünk óta annyit változott az eredmény, hogy Vadnai Benjamin helyezése az ötödik futaban egy óvás után 15-re javult és ezzel két helyet előrébb lépett a listán. 24. helyen áll, Joni előtt eggyel. A mellékletben is már a módosult Laser Standard eredménylista található.)

Az első napi sztrájk után két nap alatt lebonyolított öt futammal végett ért az EB selejtező szakasza. Holnaptól Arany és Ezüst csoportokban folytatódik a verseny. Mári, illetve Joni és Benji természetesen az Arany csoportban lesz.

A férfi Laser Radial osztályban Veisse Zoltán vitorlázik. Itt 25 nemzet 103 laserese hajt. Öt futam végeztével Zoli 43.., mert sajnos a mai első futamba becsúszott egy elhibázott rajt (UFD), ám utána nagyszerű 12. és 14. helyeket ért el. Így Zoli is az Arany csoportban folytatja az Európa-bajnokságot.

Részletes eredmények a mellékletben pdf fájlokban.

A verseny honlapja: http://www.europeanslaser2017.com/en/default/races/race


Csatolt képek:


Csatolt fájlok:

Támogatóink: