Erdélyi Béla MOB Fair Play Életmű díjas!

A MOB Fair Play Bizottsága a 2011. évi Magyar Fair Play díjak ünnepélyes átadását 2012. március 20-án tartotta a Művészetek Palotája Kék termében. 
Fair Play Életmű kategóriában diplomával tüntették ki Erdélyi Bélát
Méltatása a MOB-honlapról:  A Spartacus Vitorlás Egylet vezetőedzője. 1957-ben kezdett vitorlázni – egy szepezdi vállalati üdülő rozzant kalózain, mint afféle mindenes. Hajósinasként eltöltött évek után jött a versenyhajó: először kalóz, utána csillaghajó. Négyszer zsinórban ezüstérem a sztárbajnokságon, egyszer fél hajóhosszal abszolút második hely a Kékszalagon. Évtizedeken keresztül nevelte a sportág klasszisait, többek között a sportág egyetlen olimpiai érmesét, a Detre fivéreket, valamint a nyolcszoros világbajnok Majthényi Szabolcsot és Domokos Andrást. A sportág jellegéből adódóan számos alkalommal nyújtott segítséget veszélyhelyzet megszüntetésében.
Fair Play cselekedet diplomát kapott a Tihanyi Yacht Klub Nemecsek dragonja, dr. Kozma László 
Méltatása a MOB-honlapról: A tavalyi Kék Szalag versenyen életet mentett. Egy fuldokló fiatalembert mentett ki a Balatonból. Így is a versenyen saját hajóosztályáéban a második helyen végzett.

Támogatóink: